Epidemiološke upute sudionicima za održavanje natjecanja UniSportHR nogometa

Poštovani,

temeljem preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vezano uz održavanje športskih natjecanja na otvorenom ovim putem Vas želimo upoznati s mjerama koje će biti poduzete tijekom organizacije UniSport HR natjecanja u nogometu, u Splitu 18. i 19. lipnja 2020. godine.

Organizatori natjecanja su Hrvatski akademski sportski savez i Splitski sveučilišni športski savez te je Hrvatski akademski sportski savez sukladno postojećim odlukama i praksi osigurao smještaj za sve sudionike natjecanja osim domaćina, predstavnika Sveučilišta u Splitu. Organizatori će se pridržavati svih važećih i dostupnih preporuka objavljenih na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali ovim putem sudionicima skrećemo pažnju na sljedeće:

• Organizatori će voditi evidenciju prisutnih osoba radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska predstavnika organizatora, trenera, instruktora, voditelja, sportaša, asistenata i ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje sportskog natjecanja. U tu svrhu molim Vas da ispunite èitko tablicu na stranici 2. Na stranici 3 nalazi se primjer tablice u koju æemo upisivati sve sudionike koje dolaze na teren.

• Na igralištima za ekipne športove na ulazu u teren, kod klupe za rezervne igrače, suce, delegate i ostale službene osobe te oko terena uz aut liniju na svakih 20 do 30 m udaljenosti bit će postavljen jedan dezinficijens.
• Organizator će provoditi dezinfekciju opreme za natjecanje.

• Dnevno mjerenje tjelesne temperature.
Organizatori, treneri, instruktori, voditelji, sportaši, asistenti i ostali sudionici natjecanja trebaju prije dolaska u objekt izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba javiti svom nadređenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Svi sudionici kojima je smještaj organiziran od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza imat će na raspolaganju toplomjere kako bi izmjerili temperaturu prije odlaska iz smještaja ujutro. Molimo sve sudionike kojima smještaj nije organiziran od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza da se pridržavaju ove preporuke i sami izmjere temperaturu prije dolaska na teren.

• Konzumacija tekućina.
Svakom se sportašu preporučuje da ima vlastitu označenu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj imenom. Boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom natjecanja odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem.

Cijeli tekst preporuke možete pročitati ovdje:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_za_sportska_nat...

Za sve dodatne upite, pišite na info@unisport.hr.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave