UniSport natjecanja započinju nogometnim prvenstvom

Nakon popuštanja epidemioloških uvjeta i povratak sportskih natjecanja, prvi će u nastavku UniSport HR ak. sezone 2019./2020., na terene izići nogometni reprezentativci hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, koji će završnicu svojeg sveučilišnog prvenstva imati u Splitu od 18. do 19. lipnja.

U muškoj konkurenciji, u gradu pod Marjanom, nastupat će domaća ekipa Sveučilišta u Splitu, ujedno i branitelj prošlogodišnjeg naslova prvaka, kao i reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG), Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (UNIOS), Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru (VEVU), Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) te VERN'-a. U konkurenciji studentica, u borbi za naslov nacionalnog prvaka, boje svojih sveučilišta branit će ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilišta Sjever (UNIN). 

Putu do titule prvaka, za šest momčadi koje nastupaju, prvo prethode tri kola u kojima se studenti bore za što bolji plasman unutar skupina. Tako se u prvom kolu susreću UNIST i UNIOS te UNIZG i TVZ, u drugom UNIOS i VERN te TVZ i VEVU, dok će se u trećem kolu sučeliti VERN i UNIST, odnosno VEVU i UNIZG. Istoga dana kada i njihove muške kolege (18.6.), studentice će odigrati svoje polufinalne susrete preko kojih imaju priliku izboriti mjesto u finalu. U prvoj će se utakmici tako susresti UNIZG i VEVU, a druga će utakmica ponuditi dvoboj UNIST i UNIN. 

Drugog natjecateljskog dana, 19. lipnja, na rasporedu su finalne utakmice i utakmice za treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Više informacija o natjecanju pratite na UniSport HR kanalima
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave