Lipanj bogat UniSport natjecanjima

Popuštanjem epidemioloških mjera i postupnim povratkom života u normalni ritam, nastavile su se i sportske aktivnosti pa tako i nacionalna sveučilišna prvenstva u okviru UniSport HR sustava. Tako je pred nama bogat mjesec lipanj u čija ćemo iduća dva tjedna vidjeti natjecanja u čak osam sportova, koja će se održavati u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Prvi će na terene izići nogometni reprezentativci hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, koji će završnicu svojeg sveučilišnog prvenstva imati u Splitu od 18. do 19. lipnja. U muškoj konkurenciji, u gradu pod Marjanom, nastupat domaća ekipa Sveučilišta u Splitu, ujedno i branitelj prošlogodišnjeg naslova prvaka, kao i reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG), Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (UNIOS), Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru (VEVU), Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) te VERN'-a. U konkurenciji studentica, u borbi za naslov nacionalnog prvaka, boje svojih sveučilišta branit će ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilišta Sjever. 

Nakon što saznamo nove sveučilišne državne prvake u nogometu, na terene će izaći malonogometaši, kojima u borbi za nastup na UniSport Finalsima, prethode posljednja dva neodigrana kola (5. i 6.) UniSport HR Futsal lige. Utakmice će se odigravati u utorak, 23. lipnja paralelno u dva grada, odnosno u Zagrebu (S.D. Martinovka), gdje će nastupati momčadi UNIZG, UNIST, VEVU, ZŠEM te u Osijeku (S.D. Jug), gdje će svoje mjesto do plasmana u završnici tražiti UNIZD, UNIDU, UNIOS i Bernays. 

Posljednji blok natjecanja u lipnju u Zagreb dovodi natjecanja u čak šest sportova. Natjecanja u košarci 3x3, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu, održavat će se od 25. do 26. lipnja na sportskim terenima širom grada Zagreba. 

Više informacija o događajima, rezultate natjecanja i ostale zanimljivosti, možete pratiti na UniSport HR kanalima. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave