Privremena obustava sveučilišnih sportskih natjecanja i događaja uslijed globalne pandemije COVID-19

ZAGREB, 12. ožujka 2020.Sukladno aktualnim okolnostima, a s obzirom na globalnu pandemiju novog koronavirusa COVID-19, Izvršni odbor Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) na izvanrednoj elektroničkoj sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine, donio je odluku o privremenoj odgodi održavanja sportskih i drugih događaja u organizaciji Saveza s ciljem minimaliziranja rizika od širenja virusa uzrokovanog bliskim kontaktom između osoba.

Temeljem izdanih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuka Središnjeg državnog ureda za šport, Izvršni odbor Saveza donio je odluke vezane za održavanje natjecanja UniSport HR sportskog sustava te održavanju dodjele Godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Odluka o privremenoj odgodi odnosi se na kvalifikacijske susrete UniSport HR odbojkaškog natjecanja u konkurenciji studentica, planiranog za 17. ožujka 2020. u Zadru te 19. ožujka 2020. u Slavonskom Brodu. Privremeno se odgađaju i susreti 6. i 7. kola UniSport HR Futsal lige u konkurenciji studenata, koji su se trebali održati 17. ožujka u Osijeku i Zagrebu, kao i natjecanja u sklopu UniSport Play, planirana od 16. do 19. travnja u Svetom Martinu na Muri. Uz navedena sportska događanja, odgađa se i svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza, koja se trebala održati 18. ožujka u prostorijama rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Termini naknadnog održavanja svih odgođenih natjecanja i događaja bit će pravovremeno objavljeni s obzirom na budući razvoj situacije po pitanju COVID-19.

Pripreme za natjecanja u sklopu nacionalne završnice sveučilišnih sportskih prvenstava – UniSport HR Finals – koji su na rasporedu od 21. do 24. svibnja 2020. u Rovinju, nastavljaju se sukladno ranijim odlukama, a Izvršni odbor HASS-a preporučuje svim svojim sastavnicama, odnosno krovnim sportskim savezima na razini sveučilišta, veleučilišta i visokoškolskih institucija na teritoriju Republike Hrvatske da odgode ili otkažu sportska natjecanja koja su planirali održati tijekom ožujka 2020.

 

Tekst odluka Izvršnog odbora HASS-a s elektroničke sjednice održane 12. ožujka, možete provjeriti NA OVOM LINKU

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave