Bernays u daljne natjecanje bez izgubljenog boda

Martinovka, dvorana koja bi se već trebala zvati UniSport Martinovka, je još jednom bila poprište Futsal poslastice. Radi se o kvalifikacijama skupine SJEVER za šesto po redu izdanje UniSport Futsal Lige 2019./2020. koje su odigrane 19. i 20.11.2019. godine.

Natjecanja se inače polako zahuktavaju i sve je na početku usporeno no ove četiri ekipe nam nisu dopustile nikakvo opuštanje. Razumljivo je to jer su svi oni "radnu temperaturu" dostigli kroz UniSportZG ligu koja je, usput rečeno, najmasovnije futsal natjecanje u Hrvatskoj (zanimljiva činjenica)!!

Dobro zagrijane ekipe Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), Zagrebačke škole ekonomije i mendžmenta (ZŠEM), VERN-a te ekipa Edward Bernays-a sigurno su isplanirale svoj put u ovogodišnjem natjecanju. Taj put u planovima vjerojatno završava na postolju tijekom Finals-a te na europskom prvenstvu u Splitu 2021. godine za koje će pobjednici UniSportHR natjecanja u futsalu steći pravo nastupa kao prvaci Hrvatske u ovoj sezoni. Da li će im se baš sve iz plana ostvariti, vidjet ćemo...

TVZ-ovci su kao sudionici prošlogodišnje završnice slovili za favorite ovih kvalifikacija. Povreda Ivana Fluke je izgledala kao jedina stvar koja ih je mogla spriječiti na putu da ove godine pokušaju još više napraviti no s druge strane nekoliko novih kvalitetnih igrača je trebalo nadoknaditi njegov izostanak. Promjena na klupi je novost pa je dosadašnji uspješni voditelj, Petar Lončar, postao igrač, a Fluka voditelj. Sve je rezultatski dobro krenulo u prvoj utakmici protiv VERN-a (2:1), iako sada vidimo da je to bio nagovještaj scenarija koji se kasnije odvio. U drugu utakmicu sa Bernays-om su ušli hrabro i držali "rookies" u rezultatskom minusu do poluvremena i uz to su još pogodili vratnicu te stvorili nekoliko šansi. U drugom poluvremenu je lagano kopnila snaga, a Bernays je postajao sve opasniji pa su do kraja utakmice okrenuli rezultat i uzeli sva tri boda. Utakmica je bila prava ljepotica sa svim elementima. Driblinzi, obrane, ljutnja na suce i konstelaciju planeta, znači sve!! U zadnjoj utakmici protiv ZŠEM-a je TVZ ipak mogao rezervirati kartu za sljedeće kolo kvalifikacija ali je umor iz utakmice protiv Bernays-a doveo do potpune dekoncentracije. Obrana je popustila četiri puta u prvih 9 minuta utakmice. Znajući da im je to bila velika snaga prošlih godina ostali smo malo u čudu kako su lagano ZŠEM-ovci dolazili do šansi. Veliki poraz 7:1 i završetak natjecanja za TVZ u ovoj godini.

Nekad moćni VERN je ekipa koja više nema snagu osvajanja titule ali su s nama i to je važno. Dini Kovaču, voditelju ekipe VERN-a, su tri poraza stvorila glavobolju (doslovno) no smatramo da nema razloga je će sve biti kao nekad ako nastave sustavno raditi na razvoju sporta na svojem učilištu.

ZŠEM je odradio ove kvalifikacije bez svog voditelja (Kujtim Morina) koji je izostao zbog obaveza u Ligi prvaka na kojoj sudjeluje kao trener slovenskog kluba Dobovec. Iako njega nije bilo njegov utjecaj je bio vidljiv pa su i sami ostvarili odličan rezultat. U prvoj utakmici protiv Bernays-a nije sve izgledalo najsjajnije i malo smo posumnjali u njihovu kvalitetu. U drugoj utakmici protiv VERN-a su izgledali jako dobro te su rezultatom 8:2 poslali poruku TVZ-u da su opasni. Poruka poslana i ostvarena, 7:1 pobjedu protiv TVZ-a nitko nije očekivao. Sa dvije pobjede i jednim porazom su se kao drugolasirani kvalificirali u elitno kolo kvalifikacija.

Bernays je imao najbolji mogući ulazak u natjecanja UniSportHR, s tri pobjede su počeli tu avanturu. To zapravo i nije iznenađenje jer iza tog projekta stoje poznata lica iz futsal svijeta te puno kvalitetnih igrača. Prema viđenom njih neće zadovoljiti samo tri pobjede u ovoj sezoni već su ciljevi sigurno viši. Puno kvalitetnih igrača i odlična organizacija igre omogućava im da protivnike lome tempom cijelu utakmicu. Pravi su otpor osjetili tek u utakmici sa TVZ-om no nisu odustajali i okrenuli su rezultat u svoju korist iako su gubili cijelo prvo poluvrijeme. UniSport sustav je bogatiji za jednog kvalitetno organiziranog člana. Posebno nas veseli priključivanje visokih učilišta koja ovako sustavno promišljaju sport kao važan dio studiranja. Dobro došli u našu sportsku akademsku obitelj. Veselimo se budućim druženjima.

Rezultati:
1.kolo
TVZ - VERN 2:1
Bernays - ZŠEM 4:1
2.kolo
VERN - ZŠEM 2:8
TVZ - Bernays 1:2
3.kolo
Bernays - VERN 5:0
ZŠEM - TVZ 7:1

Poredak:
1. Bernays
2. ZŠEM
3. TVZ
4. VERN


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave