Zagrebačko studentsko sportsko ljeto započelo na Jarunu

Zagrebačko studentsko sportsko ljeto, koje se sastoji od dvaju europskih sveučilišnih prvenstava, započinje 25. srpnja s prvim natjecateljskim danom i ceremonijom otvorenja Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku. Ovaj događaj u suorganizaciji Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA), Europskog rukometnog saveza (EHF) i Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) okupit će 150 sudionika s 16 sveučilišta iz devet europskih zemalja. Na jugozapadnom dijelu jezera Jarun, gdje su smješteni tereni za rukomet na pijesku, od 25. do 27. srpnja, hrvatske će boje braniti muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu.

Na premijernom izdanju jednog europskog sveučilišnog prvenstva u ovom sportu, sportaši će svoje susrete odigravati na dvama terenima, a utakmice će se igrati od jutra do kasnih poslijepodnevnih sati. Ceremonija otvorenja prvenstva održat će se na lokaciji terena 25. srpnja s početkom u 12 sati, a prisustvovat će joj sportaši, organizatori, volonteri, dok je svim ljubiteljima ovog ljetnog sporta pristup tribinama otvoren i besplatan tijekom cijelog trajanja događaja.
Studenti sportaši smješteni su unutar Studentskog naselja „Stjepan Radić", koji je jednako kao i tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. godine, preuzeo ulogu „sportskog sela", gdje su sudionicima osigurani prehrana te transport do sportskog borilišta.


Organizacijom ovog događaja, Hrvatska još jednom potvrđuje ugled koji kao domaćin uživa na karti europskog sveučilišnog sporta. Naime, odmah nakon završetka ovog događaja, Zagreb će ugostiti i najveći sportski događaj u kalendaru krovne europske federacije za 2019. godinu. Od 31. srpnja do 3. kolovoza, održavat će se Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja će na natjecanjima u judu, taekwondou, karateu i kickboxingu u Domu sportova, S.D. Trešnjevka i Domu odbojke okupiti 1300 sudionika s 400 sveučilišta iz 35 europskih zemalja.

Više informacija o Europskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu na pijesku, raspored natjecanja, rezultate i novosti, moguće je pronaći na službenim komunikacijskim kanalima - mrežnoj stranici https://beachhandball2019.eusa.eu/, Facebook i Instagram stranici (@eusabeachhandball)
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave