UniSport Futsal (Regija Jug): Sveučilištu u Zadru direktan plasman u UniSport Futsal Ligu

Posljednja kvalifikacijska regija za UniSport HR Futsal Ligu 2021./2022. bila je ona na Jugu, a 15. prosinca ekipe Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru te Sveučilišta u Dubrovniku odigrala su međusobna tri susreta. S maksimalnim učinkom i dvije pobjede direktan plasman u UniSport Ligu osigurali su studenti Sveučilišta u Zadru, dok će u dodatne kvalifikacije domaća ekipa Sveučilišta u Rijeci. Tko želi pogledati sve zanimljive poteze može to učiniti na našem YouTube kanalu, a slijedi presjek sva tri meča. 

10 golova Sveučilišta u Rijeci protiv Sveučilišta u Dubrovniku 

U prvom kolu na domaćem su terenu zaigrali studenti Sveučilišta u Rijeci protiv gostiju Sveučilišta u Dubrovniku. Riječani su se bolje snašli i držali kontrolu kroz cijelu utakmicu uz ukupno 28 udaraca u okvir, naspram 9 ekipe iz Dubrovnik. Prvo je za Rijeku zabio Ivan Pičuljan, dva vezao Bosančić te su s rezultatom 3:0 otišli na poluvrijeme. 

Drugi dio prikazao nam je sličnu igru u kojoj futsaleri Sveučilišta u Dubrovniku jednostavno nisu imali puno pravih prilika te Riječani povećavaju razliku dva gola Burula i jednog Župančića. Suigrač Rupčić bio je strijelac i sljedećeg pogotka, međutim na krivu stranu, u borbi s Dubrovčaninom Opušićem spremio je loptu u vlastiti gol. No, to ih nije omelo za još tri gola do kraja - Pičuljan, i dva puta Bosančić da završe utakmicu s 9:1. 

Potpuna kontrola igre Sveučilišta u Zadru u srazu sa Sveučilištem u Dubrovniku

Već pomalo umorni od prve utakmice, futsaleri Sveučilišta u Dubrovniku nisu pružili dobar otpor ekipi Zadra. Od prve minute Zadrani su diktirali svoj ritam, igrali čvrstu obranu i lako stvarali prilike. Prva takva završila je u mreži Dubrovčana već polovinom prve minute, pogotkom Iveljića, a ubrzo mu se na listi strijelaca pridružuju Kukin i Orlović (njih trojica su kombinirala pogotke sve do 6:0), Jurlina i dva puta Kurtov za završetak prvog dijela s visokih 9:0. 

Pri ovakvoj razlici drugo poluvrijeme se moglo igrati opuštenije i bez pritiska, a takva igra rezultirala je s još 5 pogodaka Zadrana (Orlović, Kurtov, Nović, Sliepčević i opet Orlović). Ne predaju se Zalokar i Radić te postižu još dva gola za Dubrovnik - dva oproštajna za njih u UniSport Futsal sezoni 2021./2022.

Bitka za direktan plasman između Zadra i Rijeke

Posljednja utakmica Regije Jug odlučivala je o tome tko će se direktno plasirati na UniSport Futsal Ligu. I Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Rijeci s jednom su pobjedom ušli u međusoban dvoboj, a nova tri boda značila su kartu za Ligu. Zadranin Nović svoj je zadatak shvatio ozbiljno i već nakon 20 sekundi zabio prvi pogodak i vrijednu prednost. Nadalje smo gledali dobrih pokušaja s obje strane, a tek 10 minuta nakon prvog pogotka stiže konkretan odgovor ponajboljeg igrača riječke ekipe Županića, koji pogađa za izjednačenje. Lijepa akcija Iveljića na asist Novića rezultirala je novim vodstvom Zadra, a do poluvremena uspjeli su Riječani još jednom izjednačiti golom Bosančića za neizvjesnost na kraju prvog dijela i 2:2 na semaforu.

Nažalost, neizvjesnost se nije nastavila i nastavku. Padaju Riječani u igri, što spretno iskorištavaju Orlović, Nović, Pinčić te Šarin sa hat-trickom. Jedini odgovor stigao im je u vidu golova Pičuljana i Dedića, ali sve u svemu nedovoljno da iznenade. Konačan rezultat bio je 8:4 za Sveučilište u Zadru. 

Skupinu Jug i polovičan uspjeh Rijeke prokomentirao je njihov trener Tihomir Tomić: “Jedna dobivena, jedna izgubljena utakmica što je za sada dovoljno za dodatne kvalifikacije - ukupan dojam je da smo zadovoljni s obzirom da se nismo dugo skupili i da nismo uigrani. Prva je utakmica protiv Dubrovnika išla dobro dok je bilo energije, u drugoj je ekipa Zadra ipak imala dužu klupu i odnijela potpuno zasluženu pobjedu. U nastavku natjecanja nadam se ćemo imati mogućnosti treninga da se uigramo, proširimo popis za nekoliko igrača koji u zadnji tren danas nisu došli pa ćemo vidjeti.”

Kako smo već i spomenuli, Sveučilište u Zadru je s ukupnim učinkom osiguralo direktan plasman u UniSport HR Futsal Ligu dok će u dodatnim kvalifikacijama zaigrati studenti Sveučilišta u Rijeci. Uskoro očekujte više informacijama mjestu i vremenu elitnog kola kvalifikacija. 

Galeriju fotografija Regije Jug pronađite klikom na link.




 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave