Univerzijada: Prvog taekwodno dana malo nedostajalo za medalju

Prva je nastupala naša Nikita Glasnović u kategoriji do 57kg protiv reprezentativke Turske. U regularnim rundama i jedna i druga djevojka imale su po tri udarca što ih je odvelo u zlatni bod, gdje se vodila izjednačena borba, no Turkinja na kraju odnosi pobjedu zbog Nikitine opomene iz treće runde. Naša reprezentativka definitivno nije bila zadovoljna ovakvim ishodom i žao joj je što je njena priča na Univerzijadi ovako rano završena.

Nešto bolje startao je Luka Horvat. U prvoj borbi protiv Poljaka Millerta pobijedio je rezultatom 11:8 i to zahvaljujući fascinantnom finišu u posljednjim sekundama. Sljedeći protivnik bio mu je reprezentativac Južne Koreje, s kojim se vodila žestoka borba s puno kontakta i udaraca. Konačan rezultat pokazivao je 24:22 u korist protivnika, što znači da je i našem Luki s tom borbom okončan nastup.

"Ovo mi je treća Univerzijada i žao mi je što ovdje imam nešto lošiji rezultat nego zadnji put u Kineskim Taipeima. Tamo sam bio peti, a ovdje sam na kraju zauzeo deveto mjesto. Zbog nasumičnog ždrijeba naletio sam na Koreanca koji me pobjeđuje u posljednjim sekundama i na kraju prolazi sve do finala. Na današnji dan i ovo natjecanje gledam kao jedno veliko iskustvo za dalje, a Univerzijadu prepuštam nekim mlađim naraštajima."

Najbolji rezultat prvog dana taekwondo natjecanja ostvario je Deni Andrun Razić u kategoriji do 68kg. Nakon dvije pobjede nadali smo se možda prvoj medalji na Univerzijadi, ali u trećoj borbi ga je zaustavio reprezentativac Irana.

Deniju je također ovo posljednja Univerzijada, ali nije razočaran: "Ovo je bilo jedno super iskustvo i ne mogu reći da sam nezadovoljan zbog poraza od Iranca zato što je taj momak trenutno u top tri taekwondaša u mojoj kategoriji u svijetu."

Hrvatska sveučilišna reprezentacija ima još četvero predstavnika u taekwondou. Borbe Brune Vuletić, Mateje Jelić, Marka Mutaka i Lovre Brečića gledat ćemo u četvrtak, 11. srpnja. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave