Univerzijada: Na krilima publike domaćini ipak pobijedili

Posljednje kolo grupne faze natjecanja za naše vaterpoliste na Univerzijadi bilo je rezervirano za domaćine iz Italije. Šećer na kraju, reklo bi se. Upravo takva je i bila utakmica, a konačan rezultat na kraju pokazivao je 14:13 za Italiju.

Dobro su ušli naši momci u utakmicu. Prvih nekoliko napada nije bilo golova ni s jedne strane, a prvi zgoditak postigla je Italija i to iz peterca. Izjednačena igra trajala je sve do kraja druge četvrtine što pokazuje identičan omjer golova u obje četvrtine (4:3, 4:3 za Italiju). Sredinom prve četvrtine u probleme je upao kapetan Buha zbog dva isključenja te se do kraja utakmice morao paziti.

Drugo poluvrijeme gledali smo sasvim drugačiju igru. Presing i agresivna talijanska obrana uspjela je u naumu da naše igrače potpuno zatvori kako ne bi mogli prići golu. Ovu je četvrtinu obilježilo i puno prekida, puno faulova te crveni karton Rakovca, koji napušta bazen. Bezidejna igra u napadu s jedne i možda malo protekcija sudaca s druge strane, pomogli su Talijanima da se na kraju ove četvrtine odvoje na 11:7. Taman kad smo mislili da je pobjeda sigurna u protivničkim rukama, naša ekipa se budi na razočarenje punih tribina Stadia Del Nuoto u Caserti. Razigrani i agresivni, potpuno su preokrenuli tok utakmice i postigli čak 6 golova u posljednjoj četvrtini, od kojih je bio posljednji onaj Zvonimira Butića za 14:13.

Kratak osvrt na utakmicu dao je trener Sappe: "Igrali smo genijalno i čestitao sam svojim dečkima jer smo bili pravi i borili se. Na žalost, imali smo malo grešaka u napadu s igračem više, nismo iskorištavali te prilike i to je rezultiralo ovom minimalnom razlikom. Držali smo se dogovora i žao mi je da nije bilo nikog da nas podrži jer talijanska publika je danas bila paklena."

Kako dečki kažu, ova utakmica bila je manje bitna jer smo grupu svakako prošli, a u sljedećoj utakmici igramo protiv Sjedinjenih Američkih Država. Da smo i pobijedili ovu utakmicu protivnik bi nam bio isti, a jedino pobjeda veća od 4 gola mogla je nešto promijeniti.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave