Univerzijada: Nakon pobjede - poraz vaterpolista

Nakon dana odmora i svečane ceremonije otvaranja, vaterpolisti su danas odigrali svoju drugu utakmicu na 30. Ljetnoj Univerzijadi u Napulju. Reprezentacija Mađarske bila je spretnija u jednom napetom dvoboju, a rezultat na semaforu na kraju je pokazivao 15:12.

Prva četvrtina nije nimalo nalikovala na ono izdanje vaterpolista kakvo smo od njih inače navikli. Dekoncentracija, promašaji te lošija obrana, poslužili su Mađarima za rano odvajanje na četiri pogotka prednosti. Rezultat 5:1 na kraju prve četvrtine motivirao je naše dečke da pokažu karakter i volju koje su u prvoj četvrtini nedostajale.

Agresivnijom obranom te s nekoliko vezanih golova lagano topimo mađarsku prednost, a u trećoj četvrtini nastavljamo trend dobre obrane i još odlučnijeg napada, preko čega dolazimo i do prvog izjednačenja. Publika iz Caserte, u kojoj se igraju utakmice naših reprezentativaca, mogla je uživati u odličnom vaterpolu tokom treće i četvrte četvrtine. Nažalost, nekoliko promašenih prilika pri završetku te par isključenja, rezultirali su brzim mađarskim napadima i u konačnici, porazu od 15:12.

"Odigrali smo jaku utakmicu protiv jakog protivnika. Znali smo da su Mađari neugodni i da su favoriti uz Ruse, Talijane i nas na ovom prvenstvu. Nismo izgubili zato jer smo bili lošija ekipa danas u bazenu. Jednostavno, nije nam išao šut i nismo iskorištavali igrača više. Još uvijek nema predaje, grupa nam je okej i postoji šansa da s Mađarima ponovo zaigramo, a tada ćemo ih analizirati i sigurno odigrati bolje nego danas"; podijelio je s nama trener ekipe, Robert Sappe.

Hrvatska reprezentacija sutra ima dan odmora, nakon čega nas očekuje meč s Japanom. Želja trenera i momaka je do kraja grupne faze dobiti sve utakmice što bi im osiguralo plasman u sljedeću fazu natjecanja.

Iz obje grupe u četvrtfinale prolaze po tri ekipe, dok će se zadnje dvije ekipe po grupama križati i odigrati utakmicu za sedmog i osmog četvrtfinalista.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave