UniSport Košarka: Kreće napad na košarkaška odličja

Među studentima, najbolje košarkaške na ovim Finals-ima tražit ćemo između sportašica i sportaša sa Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru te košarkašica Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i košarkaša Sveučilišta u Rijeci.

Osječanke u Rovinju brane zlato od prošle godine (prvakinje 2017./2018.), a na ovogodišnjem turniru prvu utakmicu otvaraju upravo one protiv Zagrepčanki. Njihova utakmica igrat će se u sportskoj dvorani Gimnasium s početkom u 16 sati. Odmah iza njih, igrat će se i druga polufinalna utakmica između Zadranki i Splićanki. Spomenimo i kako su Zadranke u prošlogodišnjem finalu izgubile od Osječanki za samo jedan poen. S druge strane, Splićanke su osvojile broncu ispred Zagrepčanki uvjerljivijom i agresivnijom igrom. Dalmatinski „okršaj" igra se također u Gimnasiumu od 17 sati i 10 minuta.

Uz košarkašice Osijeka, u Rovinju će zlato braniti i košarkaši Sveučilišta u Rijeci koji su na prošlim Finals-ima u finalu pobijedili košarkaške Sveučilišta u Zagrebu. Muške polufinalne utakmice odigrat će se nakon ženskog dijela turnira. U prvom susretu igrat će košarkaški Sveučilišta u Rijeci s košarkašima Sveučilišta u Zadru (od 18:20 h). Posljednju utakmicu večeri odigrat će Zagrepčani sa Splićanima (od 20:00 h).
Put do Rovinja košarkaši su osigurali kroz UniSport HR košarkaško natjecanje. Bez mjesta u završnici ostali su košarkaši VERN'-a i Osijeka.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave