Očitovanje o izdvajanju rukometa i stolnog tenisa iz programa UniSport Finals 2019

Sustav studentskog sporta iz godine u godine postaje sve veći i kvaliteniji zahvaljujući viziji i energiji svih ljudi koji su uključeni u njegov razvoj na bilo koji način. Rast je nastavljen i u tekućoj akademskoj godini 2018./2019. UniSport natjecanja održavaju se u 16 sportova sa sve većim brojem natjecateljskih dana tijekom godine. Našim najboljim studentima sportašima iz UniSport natjecanja sufinancira se nastup na europskim prvenstvima u najvećem iznosu do sada. Na Univerzijadi u Napulju nastupiti će najviše sportaša predstavnika RH, uspoređujući zadnjih pet Univerzijada te ćemo nakon 10 godina nastupiti i u dva momčadska sporta (košarka, vaterpolo). U prethodnoj akademskoj godini su naše ekipe po prvi puta u 10 godina nastupile na Svjetskim prvenstvima (rukomet i futsal). Sve u svemu, u proteklih 10 godina smo svi zajedno uvelike unaprijedili ovaj sustav sporta, povećali masovnost, broj natjecanja i kvalitetu natjecanja.

U svih 16 sportova u kojima organiziramo, odigravaju se i završnice, no nemoguće je da završnice svih sportova budu zastupljene na našem najvećem događanju – UniSport HR Finals. Time nikako nisu oštećeni niti diskriminirani sportaši iz sportova koji se ne nalaze u programu UniSport Finals. Uslijed nepredviđenih okolnosti, a nikako zbog diskriminacije rukometaša ili stolnotenisača, ove smo godine bili prisiljeni izdvojiti stolni tenis i rukomet iz programa Finals-a.

Sljedeće godine će naše rukometne ekipe ponovo sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Lodzu (Poljska) te na Europskim sveučilišnim igrama u Beogradu isto kao i najbolji stolnotenisači što nikako nije izraz nebrige za te sportaše.

Ovih dana ćemo definirati mjesto i vrijeme odigravanja završnice u rukometu i stolnom tenisu te ćemo pokušati spojiti ih sa završnicom u košarci 3x3, odbojci na pijesku i badminton.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave