Reprezentacija spremna za nastup na WUC futsal 2018 u Kazahstanu

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija završila je s pripremama za nastup na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Futsalu, koje će se održavati u najvećem gradu Kazahstana - Almatyu (Alma-Ata) od 19. do 26. kolovoza. Drugi dio priprema - kroz koji je odrađeno osam treninga - održavan je u Sportskom centru "Gripe" u Splitu od 10. do 15. kolovoza, a naše boje na svjetskoj smotri brani dvanaest odabranih - Faris Sarić, Josip Bilandžić, Ivor Šuljić, Ante Crnjac, Ivan Tustonjić, David Mataja, Tino Čirjak, Mario Taći, Andrej Pandurević, Matijas Mijić, Dario Markić te Matija Uremović. Sve će se odvijati pod ravnanjem izbornika Koraba Morine te ostatka stručnog stožera kojeg čine Ronald Štrumberger (direktor reprezentacije), Tomislav Gričar (predstavnik HNS) te Irena Štibrić (fizioterapeut).

Inače, ovo je prvi nastup Hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije na svjetskom prvenstvu nakon 20 godina, a dolazi nakon temeljite izgradnje, organizacije te postavljanja sustava funkcioniranja sveučilišnog futsala u RH na lokalnoj i nacionalnoj razini. Naši reprezentativci dolaze s nekoliko hrvatskih visokoškolskih institucija te iz više prvoligaških i drugoligaških klubova, a atmosfera u svlačionici, timski duh i motiviranost su na vrlo visokoj razini. Konkurencija na ovom prvenstvu je vrlo ozbiljna, jer uz nas na prvenstvu sudjeluju predstavnici Rusije, Francuske, Argentine, Češke Republike, Bjelorusije, Kazahstana, Novog Zelanda, Tajlanda, Njemačke, Ukrajine, Portugala, Izraela, Kine i Poljske. Priliku za prolaz u eliminacijski dio natjecanja, Hrvatska će tražiti kroz skupinu C, gdje ju čekaju Njemačka, Tajland i Ukrajina.

Prva utakmica za uniCRO tim na rasporedu je 19.8. u 16h po hrvatskom vremenu, a u njoj nas u Almaty Areni dočekuje ekipa Tajlanda. Odmah sutradan (20.8.) se u Halyk Areni susrećemo s reprezentacijom Njemačke u 10h po hrvatskom vremenu, dok ćemo posljednju utakmicu u našoj skupini odigrati u isto vrijeme, 21. kolovoza s Ukrajinom. U slučaju pozitivnog rezultata i proslaska eliminacijske razine, nastavljamo nastup na prvenstvu, a o svemu što se događa u Almatyu ćemo vas redovito izvještavati na UniSport HR komunikacijskim kanalima. 

Više informacija o samom prvenstvu možete pronaći na službenim stranicama https://wucfutsal2018.com 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave