Poznato kojih 14 igrača brani boje Hrvatske na SP Kazahstanu

Nakon dvadeset godina Hrvatska će biti ponovno zastupljena na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu, koje će se od 19. do 26. kolovoza održavati u najvećem gradu Kazahstana, Almatiju. Boje Lijepe naše će pod ravnanjem izbornika Koraba Morine na najvećoj svjetskoj studentskoj futsal smotri braniti četrnaest reprezentativaca iz svih krajeva Hrvatske, koji su tijekom ove akademske godine pokazali visok stupanj pripremljenosti i potencijala kroz sveučilišne UniSport lige te nacionalne malonogometne lige.

Roster potencijalnih igrača bio je toliko širok da je 29. lipnja u Zagrebu organizirano okupljanje s ciljem odabira konačne četrnaestorice koja putuje u Almati.  „Vidio san da se radi o puno dobrih i kvalitetnih igrača, ali to je mali, odnosno prvi dio priprema koji je odrađen, dok će glavni dio priprema biti održan u osmom mjesecu i nakon toga idemo u Kazahstan. Protivnici su mala nepoznanica, kako se radi o studentskom prvenstvu – no prema onom pokazanom u prošlim prvenstvima, očekujemo igrače koji su igrali prve lige te nastupali za nacionalne reprezentacije“ – poručio je izbornik Morina.  

Na turniru će u muškoj konkurenciji uz našu zemlju sudjelovati predstavnici Rusije, Francuske, Argentine, Češke Republike, Bjelorusije, Kazahstana, Novog Zelanda, Tajlanda, Njemačke, Ukrajine, Portugala, Izraela, Kine i Poljske. Priliku za prolaz u eliminacijski dio natjecanja, Hrvatska će tražiti kroz skupinu C, gdje ju čekaju Njemačka, Tajland i Ukrajina.

Svoja očekivanja iz reda igrača podijelio je reprezentativac Ivan Tustonjić, inače student Sveučilišta u Splitu: „Atmosfera je za sada dobra, još se upoznajemo i ima nas iz svih krajeva. Počeli smo se uigravati za prvenstvo koje smo ozbiljno shvatili i nadamo se da ćemo se dobro pripremiti. Sigurno da je osjećaj sjajan – da mi je to rekao prije par godina, ne bih to mogao ni pomisliti i sada sam preponosan.“

Četrnaest reprezentativaca – u značajnom broju hrvatskih prvoligaša - koji su se našli na popisu izbornika Morine su Ante CRNJAC, Faris SARIĆ, Josip BILANĐIĆ, Antonio ŠTIMAC, David MATAJA, Matias MIJIĆ, Dario MARKIĆ, Tino ČIRJAK, Ivan TUSTONJIĆ, Jure TRIVKOVIĆ, Ivor ŠULJIĆ, Matija UREMOVIĆ, Mario TAĆI te Andrej PANDUREVIĆ.

„Ovo je jedna odlična prilika za naše igrače koji igraju UniSport Ligu da se okušaju na međunarodnoj razini i oprobaju se s najboljima u svijetu. Za njih je to jedan iskorak u njihovim sportskim karijerama, tako da svakako planiramo i u budućnosti sudjelovati na svjetskim smotrama.“ – istaknuo je sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Ronald Štrumberger.   

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave