Riječanke i Osječani zlatni u odbojci

Danas su se od jutra u sportskoj dvorani  Gimnasium igrale utakmice za medalje. Nakon jedne noći odmora, odbojkašice i odbojkaši smogli su snage i dali svoj maksimum za što bolji uspjeh u susretima za odličja.

Prve utakmice koje smo danas gledali bile su one za treće mjesto. Na terenima Gimnasiuma paralelno su igrale odbojkašice Splita i Zagreba te odbojkaši Splita i Rijeke. Bolju igru i veći trud u ženskoj su konkurenciji pokazale studentice Sveučilišta u Zagrebu koje su s 3:0 u setovima odnijele broncu ispred Sveučilišta u Splitu (25:23, 25:22, 25:14). U utakmici za treće mjesto muške konkurencije broncu kući nose Splićani koji su nakon četiri odigrana seta svladali protivnike iz Rijeke (25:22, 25:20, 22:25, 29:27).

Odmah nakon njih, krenule su i finalne odbojkaške utakmice. S jedne strane dvorane odbojkaši Zagreba i Osijeka, a s druge odbojkašice Osijeka i Rijeke. Od samog početka utakmice, Riječanke su nametnule dobru igru i ni u jednom trenutku nisu posustale te tako nakon odigrana tri seta došle do velikog uspjeha, zlata na ovogodišnjem UniSport Finals-u. Prvi su set dobile s razlikom od 25:13, drugi 25:17, a u trećem su Osječanke pružile veći otpor tako da su pobjedu osigurale minimalnom razlikom – 26:24.

U konačnom poretku ženskog dijela natjecanja zlatne su Riječanke, srebrne Osječanke, a brončane Zagrepčanke. Odbojkašice Splita kući se vraćaju kao četvrte.

Finalna utakmica odbojkaša očekivano je bila napeta, neizvjesna i dinamična. Početak utakmice za Zagreb je bio i više nego idiličan, osvojila su prva dva seta (25:10, 25:21 za Zagreb), a onda igrom pali što je Osijek iskoristio na najbolji mogući način i vratio se u borbu za zlato sa sljedeća dva dobivena seta (11:25, 12:25 za Osijek). U utakmici jakih servisa, čvrstih prijema i blokova napetost je rasla kako je utakmica tekla. Nijanse su odlučivale pobjednika, a u petom se setu igralo poen za poen. Svaka pogreška, i ona najmanja, na kraju je koštala skupo. Više želje i borbenosti za zadnji su set pokazali Slavonci koji su s 18:16 slavili svoju pobjedu u finalu.

Kod muškog dijela natjecanja, zlato je u rukama Osijeka, srebro Zagreba, a bronca Splita. Riječani natjecanje završavaju kao četvrti.

Čestitke svim odbojkašicama i odbojkašima!
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave