UniSport Finals - Rovinj središte hrvatskog studentskog sporta

Gotovo 800 studenata s 13 hrvatskih visokoškolskih institucija, na tri se dana u Rovinju ukupljaju na završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava - UniSport Finals 2018. Od 27. do 29. svibnja, reprezentacije hrvatskih sveučilišta i veleučilišta nadmetat će se u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu i šahu, a sportski će se susreti odigravati u rovinjskim dvoranama Valbruna i Gimnasium, u TC "Eden" te u prostorima hotela "Villas Rubin". Svečana ceremonija otvorenja s defileom sportaša održat će u nedjelju u 21h, a sportska natjecanja na borilištima širom Rovinja će se cjelodnevno održavati u ponedjeljak i utorak, kada će biti poznati svi prvaci za aktualnu akademsku godinu. 

"Nadam se kako će studenti uživati u Rovinju i pokazati odlične igre, fair-play te steći nova prijateljstva sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske. Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta" - poručio je sportski direktor UniSport HR, Ronald Štrumberger. 

Inače, UniSport Finals predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine na kojeg su mjesto rezervirali samo oni najbolji, a za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati nekom susretu, kao i za sve zaintesirane koji nisu u Rovinju, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo - putem YouTube kanala UniSport TV te uživo u programu Sportske televizije

Na ovogodišnje izdanje UniSport Finals kvalificirale su se i nastupaju reprezentacije sljedećih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN', Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Požegi.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., kao i brojna druga europska i svjetska sveučilišna prvenstva. Pod nazivom “UniSport Finals”, ovaj se događaj odvija šestu godinu zaredom, sada po prvi puta u Rovinju. Finalsi su, inače, čest gost istarskog poluotoka pa su tako po dva izdanja održana u Poreču i Puli, dok je prošlogodišnje izdanje održano u Biogradu na moru. Završnice studentskih sportskih natjecanja redovito se održavaju i u drugim sportovima (npr. borilački sportovi, vaterpolo, plivanje) te u sklopu drugih događaja. Tako će u lipnju u Zagrebu biti održana posebna završnica za natjecatelje u košarci 3x3 i odbojci na pijesku. Organizacijom natjecanja u više izdanja, UniSport HR nastoji produljiti natjecateljsku sezonu te pokazati što sve akademski sport trenutno ima za pokazati.

UniSport Finals moguće je redovito pratiti putem www.unisport.hr te Facebook stranice UniSport HR

OPĆE INFORMACIJE S RASPOREDOM NATJECANJA DOSTUPNE SU OVDJE 

PREGLED REZULTATA UniSport FINALS 2018 DOSTUPAN JE OVDJE
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave