Osječani rezervirali mjesto u UniSport Futsal Ligi

Veleučilište u Slavonskom Brodu je 28. i 29.11.2017. bilo domaćin kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu skupine ISTOK. Organizacija natjecanja je bila odlična te su se svi osjećali odlično u Sl. Brodu što možemo zahvaliti g.Hrvoju Sivriću predsjedniku Sportske udruge studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

U dva dana odigrano je 6 veoma zanimljivih utakmica i možemo reći da se naše predviđanje da nas čeka odlična sezona počinje obistinjavati. Osječani su pokazali odličnu igru u svim utakmicama i kvalificirali su se u UniSport Futsal Ligu sa stopostotnim učinkom. Ekipa Veleučilišta Baltazar je sa dvije pobjede i tek jednim porazom je stekla pravo nastupa u dodatnim kvalifikacijama gdje će pokušati dohvatiti nastup u Ligi. Baltazar je jako dobra i organizirana ekipa koju vodi odličan trener Korab Morina uz produženu ruku na terenu u liku kapetana Mislava Baneka i čini nam se da imaju velike šanse ostvariti svoj cilj nastupa u Ligi. Domaćini su također stekli pravo nastupa u dodatnim kvalifikacijama no sa tek jednom pobjedom i dva poraza. Dobra je to ekipa no nisu mogli kraj kvalitetnih Osijeka i Baltazara puno više napraviti te će svoju šansu tražiti kroz dodatne kvalifikacije. Ekipa Veleučilišta u Požegi je ipak najslabija ekipa u ovoj skupini i nisu imali snage napraviti iznenađenje. Za to je potrebno puno više treniranja i igranja futsala s kojim se većina igrača Požege veoma rijetko susreće.  

 Rezultati utakmica i komentari:

28.11.2017. 

1.kolo

Sveučilište u Osijeku - Veleučilište u Sl.Brodu 9:2 (4:0)

Osječani su se od početka nametnuli kao dominantna ekipa i konstantno su napadali dok je domaćin na samom početku izgledao kao ekipa koja se može oduprijeti kvalitetnijem suparniku. To se nažalost nije pokazalo točnim. Osijek je već u 3.min postigao prvi zgoditak što je poljuljalo samopouzdanje Brođana te već u sljedećoj minuti primaju i drugi zgoditak. Do kraja poluvremena su Osječani postigli još dva zgoditka i na odmor se odlazi sa njihovim visokim vodstvom. Drugo poluvrijeme ponudilo je istu sliku i rezultat se povećavao, domaćin je sa dva zgoditka tek ublažio poraz. Od prije je poznato da Osijek ima kvalitetnu ekipu sposobnu za najviše dosege no do sada je problem bio u činjenici da se nikada nije znalo u kojem će sastavu će se pojaviti na natjecanju. Između njih i dobrog rezultata stoji oni sami što znači da ako nađu pravi motiv trener Gordan Duvančić bi mogao na velika vrata ući u studentski futsal...

Veleučilište u Požegi - Veleučilište Baltazar 1:8 (0:5)

Baltazar je od početka autoritativno krenuo u utakmicu. Na poluvremenu je već bilo 5:0 čemu su u nastavku dodali još tri zgoditka. Požežani su sa jednim zgoditkom malo ublažili poraz no nadamo se da im to nije bilo dovoljno i da će nas u sljedećim godinama pozitivno iznenaditi. Da bi se priključili ostalim ekipama potrebno je dosta motiva, a još više treninga...

29.11.2017.

2.kolo

Sveučilište u Osijeku - Veleučilište Baltazar 3:2

Nakon prvog kola bilo je jasno da će ova utakmica odlučiti o prvom mjestu u ovoj skupini. Utakmica je opravdala status derbija kola. Već na početku se vidjelo da su ove ekipe u potpunosti izjednačene u ovom trenutku. "Baltazari" su poveli u 6.min zgoditkom Matije Miholića-Galića no već u sljedećoj minuti Andrej Štetić poravnava rezultat i vraća sve na početak kako je ostalo do kraja 1.poluvremena. Dobar dio 2.poluvremena igra se bez zgoditaka no uz dosta prigoda sa obje strane. Tek u 25.minuti Baltazar opet vodi zgoditkom Nikole Novosela. Po znanom scenariju iz prvog dijela Matijas Mijić izjednačava u istoj minuti. U zadnjih nekoliko minuta bilo je dosta nervoze sa obje strane i nekako je izgledalo da su svi premalo fokusirani na igru već da su im odluke sudaca bitnije!!! Sve je ukazivalo da će završiti izjednačeno no na jednu dugu loptu koja je išla prema vrataru Osijeka istrčao je igrač Baltazara i u pokušaju da otme loptu napravio šesti akumulirani prekršaj te tako omogućio Osijeku udarac sa 10m. Matijas Mijić preuzeo je odgovornost na sebe i uspio u tome te je Osijek poveo sa 3:2 u posljednjoj minuti susreta. Osječani su ipak sačuvali vodstvo do kraja utakmice i osigurali prvo mjesto u skupini!

Veleučilište u Sl.Brodu - Veleučilište u Požegi 4:3

U ovoj utakmici odlučivalo se o trećoj poziciji koja donosi mogućnost ekipi da kroz dodatne kvalifikacije stekne pravo nastupa u Ligi. Dobar rezultat u ovoj utakmici isprao bi i lošiji rezultat obje ekipe iz 1.kola. Brođani su odlično krenuli i završili 1.poluvrijeme sa rezultatom 4:0. U drugom poluvremenu su Požežani umalo kreirali potpuni preokret. Naime, sa tri zgoditka došli su na 4:3 no to je bilo najviše što su mogli.

3.kolo

Veleučilište u Požegi - Sveučilište u Osijeku 3:9

Potvrda kvalitete ekipe Sveučilišta u Osijeku koja nije dala baš nikakvu šansu Veleučilištu u Požegi.

Veleučilište Baltazar - Veleučilište u Sl.Brodu 2:0

Pobjedom protiv Baltazara domaćini bi završili na drugoj poziciji nakon odigravanja svih utakmica u skupini što bi ih stavilo u povoljniji položaj u ždrijebu skupina dodatnih kvalifikacija no kvaliteta ekipe Baltazara bila je ipak prevelika prepreka.

Redosljed nakon odigranih svih utakmica u kvalifikacijskoj skupini ISTOK:

1. Sveučilište J.J.Strossmayera

2. Veleučilište Baltazar

3. Veleučilište u Sl.Brodu

4. Veleučilište u Požegi
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave