Ivani Aničić dodijeljena nagrada "Širi dobro"

Na dan Inspire Me konferencije dodijeljene su nagrade "Širi dobro" - osobama iz različitih sfera za izuzetan doprinos u svom području rada i djelovanja za širenje dobra, u vidu rada s mladima, promicanja volonterstva i humanitarnog rada te općenito drugog doprinosa mladima i društvu u cjelini.

U kategoriji sport bili su nominirani:

1. Ante Kostelić, trener, nekada aktivni športaš . Kroz rad kao skijaški trener doveo je Hrvatsku u velikom stilu na svjetsku mapu u skijanju, stvorivši svjetske šampione Ivicu Kostelića, te najuspješniju skijašicu svih vremena Janicu Kostelić. Od Janice i Ivice stvorio je prvake, ispratio ih je čak i u mirovinu, no on se ne da. U kolovozu je navršio 79 godina, no opet kreće u novu avanturu. Preuzima dvojicu mlade braće s kojima ne želi biti tek prolaznik.

2. Sandra Perković, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u bacanju diska. Sudjeluje u humanitarnim akcijama poput one posvećenoj borbi protiv karcinom dojke. Rado se odaziva na humanitarne akcije, a o jednoj takvoj kaže: ''Jako sam ponosna da sam i ovaj puta pozvana i da mogu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svi koji su u mogućnosti trebaju sudjelovati u ovakvim stvarima.'' Da je uzor i van sportskih terena, dokazuje kroz gestu mladoj kolegici iz sporta Sari Kolak. Vidjevši da Sara nema svoje vlastito koplje, uoči Olimpijskih igara 2016. kupila joj je novo koplje s potpisom Andreasa Thorkildsena, njezinog bacačkog uzora.

3. Ivana Aničić, Ovaj je posao obavljala na brojnim sportskim projektima, kao što su EuroBasket 2015., Davis Cup 2016. i 2017. godine, WTA Bol Open 2017., Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku 2017., a najveće događanje na kojem je dala svoj obol svakako su bile Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016.

Iako su Ante Kostelić i Sandra Perković također zaslužili nagradu, nagrada je došla u prave ruke, našoj Ivani Aničić.

Ostali pobjednici su: Tomislav Car (ekonomija), Zlatan Stipišić Gibonni (umjetnost), Korado Korlević (znanost), Silvio Kutić (tehnologija) Dejan Nemčić (ostalo).
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave