Zlato za Zagreb u odbojci na pijesku

Izostanak sunca nije narušio atraktivne utakmice završnog turnira u odbojci na pijesku.

Na prekrasnom terenu uz more odbojkašice iz Zagreba, Pule, Splita i Osijeka dale su svoj današnji maksimum kako bi svom sveučilištu donijele jednu od medalja. Studentice Sveučilišta u Zagrebu osigurale su svoje mjesto u finalu pobijedivši odbojkašice Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule rezultatom 2:0. Do finala su došle i Osječanke koje su istim rezultatom porazile odbojkašice Sveučilišta u Splitu. U utakmici za treće mjesto Pula je s dva dobivena seta bila bolja od Splita te kući donosi broncu. Finale između Zagreba i Osijeka pripalo je odbojkašicama Zagreba koje su utakmicu završile s oba dobivena seta (2:0).

Konačni poredak muškog turnira za nijansu je drukčiji. Zagrepčani su isto kao i njihove kolegice do finala došli nakon pobjede nad Vukovarom od 2:0. U drugoj polufinalnoj utakmici Splićani su s 2:0 pobijedili Pulu. Broncu su više željeli odbojkaši Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara koji su slavili protiv Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s 2:0. A finale i zlato u muškoj odbojci otišlo je studentima zagrebačkog Sveučilišta. Zagrepčani su nakon dva dobivena seta odnijeli pobjedu ispred studenata Sveučilišta u Splitu.

Sa zlatom i u ženskoj i u muškoj kategoriji, studenti Sveučilišta u Zagrebu ove će godine nositi titulu najuspješnijih pjeskaša.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave