UniSport Futsal Liga: Sveučilište u Splitu se sa dvije pobjede priključuje vrhu

Zadar je 11. i 12.4.2017. bio domaćin preostalih utakmica 4. i 5.kola UniSport Futsal Lige. Utakmice su se igrale u SD Krešimir Ćosić u SC Višnjik. Igranje u toj dvorani je samo po sebi uzbudljivo no kad tome dodamo i uzbuđenje zbog neizvjesnosti natjecanja jasno je da smoponovo imali praznik futsala.

Sudionici:

1. Sveučilište u Splitu

2. Sveučilište u Dubrovniku

3. Veleučilište Baltazar

4. Sveučilište u Zadru

Sve ekipe su u Zadar došle sa velikim motivom da poprave bodovni saldo kako bi u zadnja dva kola ušli bodovno izjednačeni sa konkurencijom i da pokušaju izboriti plasman na Finals. Igrale su tri ekipe koje su u prošloj sezoni bile sudionice završnice i sve osim završnice za njih je neuspjeh. Četvrta ekipa kao debitatnti u Ligi, Sveučilište u Dubrovniku, motiv je našla u dokazivanju da nisu slučajno član ove elitne skupine. Još većoj neizvjesnosti pridonjeli su i potpuno neočekivani rezultati 4. i 5.kola u susretima koji su odigrani ranije u Vukovaru.

4. kolo (11.4.2017.):

Sveučilište u Zadru - Sveučilište u Dubrovniku 3:2

Utakmica je tek počela, a gosti iz Dubrovnika su već vodili sa 1:0. Nije dobro izgledalo za Zadar kojem je ova pobjeda bila nužna za povratak u borbu za završnicu. Sljedećih 10 min su Zadrani pokušavali ali je Dubrovnik  odoljevao napadima te opasno prijetio. Golovima u 10. i 11.min  Zadar je poveo no Dubrovnik već u 13.min uzvraća te se na odmor odlazi sa rezultatom 2:2. Pogotkom Dine Škibole u 19.min Zadar je riješio pitanje pobjednika.

Sveučilište u Splitu - Veleučilište Baltazar 4:2

Susret ovih dviju ekipa garancija je dobre zabave uz futsal. Puno dobrih igrača na obje strane i jednostavno nije moglo biti loše. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi. Prilike su se izmjenjivale na obje strane no nikako da padne pogodak. Tek je u zadnjoj minuti 1. poluvremena pao pogodak za 1:0. U 17.min Baltazar je preko Obšivača izjednačio i vratio utakmicu na početak. Sa tri pogotka Splićani bježe na 4:1 i Baltazar do kraja tek uspjeva smanjiti na 4:2. Splićani pokazuju puno entuzijazma i želje da ove godine odu do kraja. Možda je ovo njihova godina? 

5.kolo (12.4.2017.):

Sveučilište u Zadru - Veleučilište Baltazar 4:6

Utakmica je odlučivala o puno toga, pobjeda je trebala objema ekipama kako bi u zadnjim kolima bili izjednačenih šansi za prolaz u završnicu. Znači, jutarnji triler je bio zagarantiran. Vidjeli smo sve što treba za jednu vrhunsku utakmicu. Drama, dobri potezi, sve smo imali. Činjenica da je Zadar u 28.minuti izjednačio na 4:4 i da je Baltazar zabio dva pogotka (29. i 30.min) do kraja i pobjedio sa 4:6 svjedoči o svemu što smo rekli ranije. 

Sveučilište u Splitu - Sveučilište u Dubrovniku 6:2

Splićani su se od početka postavili autoritativno i još jednom pokazali svoju snagu. Ovom pobjedom izjednačili su se sa Vukovarcima na vrhu tablice

 

Detaljnu tablicu možete vidjeti OVDJE


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave