Održano 16. UniSport Judo prvenstvo Hrvatske

Samobor je ugostio 29.siječnja 2017. godine u sportskoj dvorani „Samobor“ 16. Unisport prvenstvo Hrvatske u judu. Sudjelovalo je preko 90 natjecatelja s devet sveučilišta i veleučilišta (Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu, Tehničko Veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Vern, Visoka poslovna škola Libertas i Sveučilište u Mostaru – izvan konkurencije).

Veseli nas što je na prvenstvu svake godine sve veći broj natjecatelja sa sve većeg broja visokoškolskih ustanova te  da se povećava i kvaliteta samog natjecanja. Ove godine studentsko prvenstvo je bio i jedan od kriterija za odlazak na Univerzijadu te je i to bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši.

Ekipni je najbolji plasman ostvarila ekipa Sveučilišta u Zagrebu (49 bodova), a drugo i treće mjesto zauzeli su Sveučilište u Rijeci (35 bodova) i Sveučilište u Splitu (31 bod). 

Drugi puta po redu je održano i natjecanje u Katama što znači da će to biti redovit dio ovog natjecanja u budućnosti.

Nakon završenog prvenstva možemo reći da je nedjeljno popodne u Samoboru bio pravi studentsko – judaški spektakl te zahvaljujemo se i ovim putem svima koji su pomogli u organizaciji ili na bilo koji način podržali ovo prvenstvo, a posebna zahvala Hrvatskom judo savezu i Judo klubu Profectus iz Samobora.

REZULTATE NATJECANJA MOŽETE VIDJETI OVDJE
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave