Splitskom sveučilištu dvostruko zlato u košarci 3x3

U sklopu Studentskog dana sporta, koji je u četvrtak 26. i petak 27. svibnja održan u zagrebačkom studentskom naselju "Stjepan Radić", organizirano je i UniSport HR državno prvenstvo u košarci 3x3. 

U uzbudljivom košarkaškom danu najuspješnijima su se pokazale muška i ženska ekipa Sveučilišta u Splitu, koje su osvojivši zlatne medalje najavile što mogu pokazati na nadlozaećim Igrama, ali i Europskom sveučilišnom prvenstvu u košarci 3x3, kojemu će 2017. upravo Split biti domaćin. Splićani su u finalu s rezultatom 15:10 na prepunoj Savi uvjerljivo slavili nad domaćom ekipom Sveučilišta u Zagrebu, dok je u utakmici za treće mjesto, momčad Veleučilišta u Karlovcu, bila uspješnija od ekipe Sveučilišta u Rijeci, porazivši ih s 9:6. Žensko je finale sučelilo ekipe Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu, a završilo je rezultatom 11:9 u korist splićanki. Treće je mjesto pripalo Sveučilištu J.D. u Puli, koje je od Veleučilišta VERN' bio uspješnije i slavilo 11:7. 

Uz prvenstvo u košarci 3x3, na ovogodišnjem Studentskom danu sporta održano je i UniSport HR prvenstvo u badmintonu, kao i brojni sportski i drugi zabavni sadržaji koji su studentima poslužili kao uvertira u najveći multi-sportski događaj u novijoj hrvatskoj povijesti - Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016.

 

KONAČNI POREDAK STUDENTI

1. Sveučilište u Splitu

2. Sveučilište u Zagrebu

3. Veleučilište u Karlovcu

4. Sveučilište u Rijeci

5. Veleučilište u Vukovaru

6. Sveučilište u Puli

7. Veleučilište u Sl. Brodu

8. Sveučilište Sjever

9. Veleučilište u Šibeniku        

10. TZV

11. Sveučilište u Osijeku

12. VERN

 

 

KONAČNI POREDAK STUDENTICE

1. Sveučilište u Splitu

2. Sveučilište u Rijeci

3. Sveučilište u Puli

4. VERN

5. Veleučilište u Šibeniku

6. Sveučilište u Zagrebu

7. Sveučilište u Osijeku

8. Veleučilište u Vukovaru

10. Sveučilište Sjever

10. Sveučilište u Dubrovniku
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave