Muško i žensko zlato u futsalu odlazi Sveučilištu u Zagrebu

Srebro je otišlo u ruke igrača Veleučilišta Baltazar i igračica iz Osijeka, dok su se za broncu izborili Splićani i Riječanke.

Prvo mjesto u ženskom futsalu otišlo je u ruke igračicama Sveučilišta u Zagrebu. One su od samog početka bile glavni favoriti, a taj su status opravdale pobjedom nad Osječankama 3:0. I jedna i druga ekipa uložile su zadnji atom snage u finanoj utakmici, ali je Sveučilište u Zagrebu na kraju zasluženo odnijelo pobjedu. Kapetanica Zagreba Tihana Nemčić čestitala je svojim protivnicama i pohvalila svoju suigračice.

„Čestitam Sveučilištu u Osijeku na odličnoj igri, zalaganju i borbenosti. Cure su se stvarno od prošlih godina poboljšale i popravile. Uvijek je ljepše igrati s protivnikom koji igra dobro. Što se tiče moje ekipe, mi smo već mnogo godina zajedno, jako puno radimo. Složni smo i trudimo se, pa je to i došlo na naplatu. Drugo nismo ni očekivale.“

Ženska futsal ekipa iz Rijeke pobjedom nad Zadrankama osvojila je brončanu medalju. Iako su igračice iz Zadra povele već u 3. minuti igre, to nije obeshrabrilo Riječanke koje su bile vidljivo motivirane. Pokazale su mnogo bolju igru nego što je to bilo u polufinalu te osvojile treće mjesto konačnim rezultatom 6:1.

„Danas smo se mnogo bolje pripremili i posložili. Jučer se još nismo stigle dogovoriti, možda bi bilo bolje da smo jučer igrale za treće mjesto, a danas za prvo. Osvojena bronca znači nam veliku motivaciju za dalje. Druge godine ćemo se pokušati malo bolje pripremiti, da odemo u finale i osvojimo zlato“, rekla je kapetanica riječke ekipe Martina Čop.

U finalnoj utakmici između igrača Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Baltazar vodila se neizvjesna borba. Na kraju su Zagrepčani ipak uspjeli pobijediti rezultatom 9:7 i tako osvojiti zlato. Igrač Zagreba Ivan Piplica zadovoljan je igrom koju su pokazali u finalu.

 „Utakmica je bilo jako teška, ali nas je bilo teško iznenaditi. Mislim da je danas presudila naša kvaliteta i dužina klupe koju imamo. Utakmica je i za gledatelje bila sigurno interesantna jer je bilo mnogo golova. Sad idemo u Tursku i to je to.“

Borba za treće mjesto koja se vodila između muške ekipe iz Splita i ekipe iz Zadra završila je slavljem Splićana. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, a obje momčadi pokazale su da zaista zaslužuju osvojiti medalju. Split je ipak imao malo više sreće te se zahvaljujući rezultatu 8:7 na kraju okitio broncom. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave