Zagrepčanke i ove godine izborile pobjedu nad Splićankama

Sveučilište u Zagrebu okitilo se zlatnom medaljom, dok je Sveučilište u Splitu osvojilo srebrnu medalju. Bronca je pripala Sveučilištu u Rijeci.

U polufinalnim i finalnim utakmicama nije nedostajalo neizvjesnosti. Već u samom startu ženska ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izbacila je Sveučilište Sjever i izborila polufinale, dok su Splićanke u istoj fazi natjecanja izbacile Puljanke s 2:1. Sveučilište u Zagrebu je pobjedom nad Sveučilištem J. J. Strossmayera onemogućilo Osječankama ulazak u finale. Veliku potporu navijača imala je ekipa Sveučilišta u Rijeci, ali Splićanke su u njihovu ogledu odlučile da će ući u finale te ih s tom motivacijom i pobijedile.

Suze radosnice potekle su ženskoj ekipi iz Rijeke kad su u borbi za treće mjesto pobijedile ekipu Osijeka rezultatom 2:1.

„Utakmica je bila dobra. Nismo ni ciljale da budemo na vrhu jer smo ovdje nove, a moja partnerica nikada nije igrala na pijesku. Za nas ovo je veliki uspjeh“, rekla je Marija Magdalena Ivanković, članica ekipe Sveučilišta u Osijeku.

U finalnoj utakmici između ženske ekipe Zagreba i Splita rezultat se mijenjao iz sekunde u sekundu, te se sve do zadnjeg trena nije znalo tko će biti ovogodišnji pobjednik. Splićanke su izgubile u dva seta. Mali trenutak nepažnje bio je presudan za Splićanke te su im tako i ove godine Zagrepčanke otele zlatnu medalju pred nosom.

„Iskreno, nadale smo se pobjedi. Sretna sam što smo Sara i ja odlično igrale i bile kao tim. Ovo natjecanje je super prilika za napredovanje u sportu kojim se bavim“, komentirala je Ivana Ovčina, članice ekipe iz Sveučilišta u Zagrebu koja se sa Sarom Radanović okitila zlatnom medaljom.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave