Svečano otvoreni UniSport Finalsi 2016

Igre su otvorene, objavio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja, u četvrtak navečer, u Zelenoj Laguni u Poreču. Tako je konačno počelo najveće i najvažnije finale studentskog sporta u Hrvatskoj, koje je ove godine ujedno natjecateljima I priprema za najveći sportski događaj u Hrvatskoj povijesti Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Koje će se održati u srpnju ove godine. 

Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja, natječu se timovi četrnaest visokoškolskih institucija. Nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli, Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN', Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. 

Ujedno prvaci s ovogodišnjeg UniSport Finalsa imat će prednost pri plasiranju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu. Posebnu zahvalu zaslužili su volonteri, okosnica akademskog sporta. Bez njihovog veliko truda i srca, ne bi bilo moguće organizirati ni UniSport Finals. 

Kako bi sva natjecanja protekla u pravom sportskom duhu, Sara Plavljanin sa Sveučilišta u Zagrebu, pročitala je zakletvu u ime svih sportaša.

Za nezaboravni spektakl na otvaranju pobrinuli su se Sonja i Jan iz Plesno-akrobatske udruge "Crowd Control", ali pravo veselje nastalo je kad se pojavila maskota ESI-a, Hrki, u društvu Tornjaka, maskote Europskog prvenstva u rukometu, koje će se održati 2018. godine u Hrvatskoj. 

Pred organizatorima i natjecateljima su tri nezaboravna dana jer Unisport Finals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave