Proglašeni pobjednici projekta UNIverzI-JA-DA

U organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u utorak, 19. siječnja održano je svečano proglašenje pobjednika projekta UNIverzI-JA-DA, koji će svojim rješenjima pridonijeti organizaciji Igara.

Prvo mjesto u kategoriji Mobilna aplikacija podijelili su timovi Infinium i Hrkify, koji će na inovativan i zanimljiv način omogućiti lakšu povezanost i umreženost gotovo šest tisuća studenata za vrijeme trajanja ovog najvećeg multi-sportskog događaja u hrvatskoj povijesti. Potporu za izvedbu rješenja u iznosu od 15.000 kuna omogućile su im Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Timovi LIGO i Limitless svojim će projektima pridonijeti turističkoj promociji hrvatske kulture i sporta uz pomoć 200.000 kuna koje im je za izvedbu rješenja omogućilo Ministarstvo turizma. Isto tako, Grad Zagreb je osigurao 70.000 kuna za izvedbu rješenja Udruge studenata Grada Zagreba u kategoriji Urbani Zagreb. Za sve finaliste, HAMAG-BICRO je osigurao potporu ukupne vrijednosti 80.000 kuna koja im je omogućila prvotnu razradu poduzetničkih ideja.

"Ovaj projekt je pokazatelj da studentima uvijek treba dati priliku da se istaknu, jer njihove ideje u svakom pogledu mogu parirati idejama iz poslovnog svijeta. Kao organizatori ovako velikog sportskog događaja smo posebno sretni što će u fazama pripreme Igara, svoj doprinos dati upravo studenti." - izjavio je glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016., Marko Žunić, osvrnuvši se na pobjednička rješenja natječaja.

U suradnji s ESI Zagreb - Rijeka 2016., Ministarstvom turizma i gradom Zagrebom, HAMAG-BICRO na ovaj način nastoji pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Projektom UNIverzI-JA-DA tražila su se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija, Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb - koji su  se ocjenjivali prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, iskustva i kvalificiranosti tima, dodane vrijednosti i financijskih resursa.

"Iznimno smo zadovoljni predstavljenim projektima. Studenti su pokazali zavidno znanje, kreativnost i poduzetnički duh u osmišljavanju projekta koji predstavljaju odgovore na postavljenje izazove Europskih sveučilišnih igara. Obzirom na postignuti uspjeh projekta Univerzijada, HAMAG-BICRO će nastaviti s ovakvim natječajima te putem mreže MSPI nastaviti nuditi poduzetnicima platformu za interakciju sa studentima."– izjavila je Ivana Žorž, ravnateljica sektora za razvoj i podršku korisnicima u HAMAG-BICRO-u.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave