Rektor Boras svečano primio košarkašice Sveučilišta u Zagrebu

Svečano primanje ženske košarkaške reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu - studentica osvajačica prvoga mjesta na 13. Europskom prvenstvu sveučilišta održano je u srijedu 9. prosinca 2015. u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, studentice Sveučilišta u Zagrebu - europske prvakinje u košarci i njihova izbornika Juru Vulića primila je prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić i posebni savjetnik rektora za društvene komunikacije i sport prof. dr. sc. Damir Knjaz. Svečanom primanju nazočili su predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Labrović i predsjednik Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza doc. dr. sc. Zrinko Čustonja.

Podsjetimo, ženska košarkaška reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu osvojila je prvo mjesto na 13. Europskom prvenstvu sveučilišta koje se od 21do 27. lipnja 2015. održavalo u slovenskom Kopru. Također, studentica Sveučilišta u Zagrebu Sara Plavljanin proglašena je najboljom igračicom(MVP - Most Valuable Player) Europskoga sveučilišnoga prvenstva.

Za zagrebački tim na natjecanju su nastupile studentice Sara Plavljanin (Filozofski fakultet), Marina Giljanović i Anja Škara (Geodetski fakultet), Antonija Jurić (Ekonomski fakultet), Inja Butina i Marina Lidija Kalebić (Kineziološki fakultet), Ana Karaga i Danijela Fuštin (Medicinski fakultet), Zrinka Spretnjak (Pravni fakultet), Anja Majstorović (Učiteljski fakultet) i Marijana Mamić (Agronomski fakultet). Trener sveučilišne reprezentacije je Gjuro Simon, pomoćni trener Zvonimir Osičan, a izbornik Jure Vulić s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na 13. Europskom prvenstvu sveučilišta u Kopru sudjelovalo je ukupno 12 ekipa. Ekipa košarkašica sa Sveučilišta u Zagrebu osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto osvojile su studentice Sveučilišta u Varšavi, a treće mjesto ekipa sa Sveučilišta u Strasbourgu.

Uspjeh ekipe iz Zagreba posebno je značajan i zato što je 13. Europsko prvenstvo sveučilišta bilo prvo veliko natjecanje na kojem je nastupila ekipa košarkašica Sveučilišta u Zagrebu.

 

Izvor: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/rektor-ce-svecano-primiti-europske...


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave