Najbolji vaterpolisti Splićani, a plivači Riječani i Zagrepčani

Nacionalno sveučilišno i veleučilišno prvenstvo u plivanju i vaterpolu – UniSport WATERS – održano je 5. i 6. prosinca na riječkim bazenima Kantrida, a okupilo je predstavnike sa deset hrvatskih visokoškolskih institucija. Titulom vaterpolskog prvaka za 2015./2016. godinu okitilo se Sveučilište u Splitu nakon pobjede 8:5 u finalu nad ekipom Sveučilišta u Zagrebu. Bronca je pripala Sveučilištu J.J. Strossmayer iz Osijeka, dok je domaća ekipa – Sveučilište u Rijeci – kao četvrta plasirana,  ostala bez odličja. U utakmici za peto mjesto slavila je ekipa Tehničkog Veleučilišta Zagreb, koja je rezultatom 10:9 nakon peteraca nadvladala Sveučilište u Dubrovniku.

Ipak, domaćini Riječani su slavili u ukupnom plivačkom poretku, podijelivši prvo mjesto i 177 bodova sa Zagrepčanima, dok je treće mjesto u plivanju pripalo ekipi Sveučilišta u Splitu. U muškoj plivačkoj konkurenciji, najuspješnijima su se pokazali Zagrepčani s 98 bodova, dok je drugo mjesto pripalo Riječanima s osvojenih 87 bodova. Splićani su bili treći sa 75 bodova, a četvrto mjesto zauzelo je Tehničko veleučilište Zagreb s ukupno 45 bodova. U ženskoj konkurenciji su prvoplasirani i drugoplasirani zamijenili mjesta pa su tako najbolje bile Riječanke sa 90 bodova, ispred ekipe Sveučilišta u Zagrebu koja je osvojila 79 bodova. Ženska ekipa Sveučilišta u Puli bila je treća sa 73 boda, dok su Splićanke ekipno zauzele četvrto mjesto sa 57 bodova.

„Napokon imamo pravi studentski plivački miting u Hrvatskoj!“ – viknuo je plivač ekipe Sveučilišta u Zagrebu organizatorima po završetku natjecanja. Podizanjem razine kvalitete organizacije UniSport WATERS, značajno je porastao i interes za ovo natjecanje pa se za ovu godinu može reći kako je postignut velik uspjeh kroz okupljanje preko 150 studenata sa 10 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Odličja su u različitim kategorijama pripala natjecateljima sa 5 visokoškolskih institucija, što svjedoči o tome kako kvalitetnih pojedinaca postoji u svim članicama UniSport sustava, što naglašava činjenicu kako su izbornici dali sve od sebe da okupe što kvalitetnije plivače.

„Natjecanje je na visokoj razini, a kvalitetnim radom organizatora plivanje je zauzelo mjesto u europskoj obitelji sveučilišnih sportova, zbog čega ne sumnjam kako će ovaj dio natjecanja biti vrhunski odrađen i na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016.“ – izjavio je sportski direktor EUSA-e (Europske sveučilišne sportske organizacije), Patrik Peroša, koji je pratio cijelo natjecanje.

Cjelokupni organizacijski dosezi ne bi mogli biti zadovoljeni bez svesrdne pomoći volontera, a da sve prolazi u veselom tonu pobrinuo se hrčak Hrki, maskota ESI 2016., koji se povremeno družio s natjecateljima. Hrvatski akademski sportski savez je kao organizator za sve sudionike UniSport WATERS organizirao i zabavu, gdje su se plivači i vaterpolisti mogli opustiti i proslaviti dobre rezultate. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave