Novi sudionik UniSport Futsal Lige je Zadar, Šibenik ide u dodatne kvalifikacije

Zadar je 30. studenog i 1. prosinca bio domaćin susretima kvalifikacijske skupine JUG za plasman u UniSport Futsal Ligu 2015./2016. U sportskoj dvorani Mocire sučelile su se ekipe Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Veleučilišta u Šibeniku te Veleučilišta u Gospiću, a dečki su ponudili iznimne utakmice, koje su okupile i dobar broj gledatelja na tribinama.

 

Prvi dan natjecanja donio je dvije utakmice. Veleučilište u Gospiću lako se obračunalo s kolegama sa Šibenskog veleučilišta (5:1), dok su u drugoj utakmici domaćini svladali ekipu Sveučilišta u Dubrovniku rezultatom 3:1.  Nakon ove dvije utakmice svi su natjecatelji otišli na zasluženi odmor prije konačnog rješenja dvojbi sutradan.

Jutro je započelo utakmicom između Sveučilišta u Dubrovniku i Veleučilišta u Gospiću, u kojoj su Gospari nastavili s dobrom igrom iz prethodnoga dana te savladali Ličane sa 5:3. Zadar je nakon toga porazio Šibenik rezultatom 3:0, no već se tu vidjelo da s dolaskom jednog kvalitetnog šibenskog igrača ekipa izgleda kvalitetnije pa je pružila pravi otpor razigranim i organiziranim Zadranima. Šibenčani su odmah u sljedećoj utakmici potvrdili da kompletiranjem sastava postaju izuzetno opasna ekipa. Rezultatom od nevjerojatnih 9:1 su u idućoj utakmici u potpunosti deklasiraju Dubrovčane, koji su podcijenili protivnika te u tijeku susreta podlegli nervozi, koju čak ni trener nije uspio primiriti.

Nakon ove utakmice Šibenčani su bili na korak do dodatnih kvalifikacija, no za vrat im je puhala ekipa Veleučilišta u Gospiću, koja je mogla neriješenim rezultatom zasjesti na drugu poziciju. Gospićanima s druge strane je bila zadarska ekipa, koja je već osigurala prvo mjesto, no imala je veliku želju pred svojim navijačima pobijediti sve suparnike i kvalificirati se u Ligu "neokrznuta".

Gospićani, prorijeđeni povredama, bili su odličan suparnik i odolijevali napadima Zadrana, no isto su tako bili opasni po gol. Poluvrijeme je završilo 0:0 i sve je više izgledalo da Ličani imaju snage za svojevrsno čudo. Izdržali su do 22. minute susreta, kada je Zadar poveo sa 1:0, a što Gospićani tjera na još jače navaljivanje na zadarski gol – no, ne uspijevaju izjednačiti. Razina energije im je padala zbog toga što nisu imali zamjena već je jedna petorka igrala cijeli susret. U 28. min nastupa konačno rješenje - Zadar zabija za 2:0 i rješava pitanje pobjednika.

Zadar kao prvoplasirana ekipa se sprema za Ligu dok, će Šibenčani pokušati kroz dodatne kvalifikacije ući u odabrano društvo. Gospić i Dubrovnik imaju godinu dana da se pripreme i pokušaju ponovo. Ekipa iz Zadra je prema prikazanom dojmu jača nego prošle godine, igrački su osnaženi no isto tako i u stručnom dijelu jer treniraju sa trenerom Slađanom Matulinom te Markom Šimurinom  bivšim reprezentativcem u futsalu.  Rad u kombinaciji sa iskustvom iz prošle godine daje im za pravo da se nadaju plasmanu među najboljim ekipama u Ligi. Šibenik je potpuno iznenađenje skupine JUG, a potvrdu njihove kvalitete očekujemo u Zagrebu u siječnju 2016., kada će se održati dodatne kvalifikacije.

Gospićani su također bili dobri, no, za bolji plasman nedostajalo je nekoliko igrača, jer bez izmjena je teško biti na visokoj razini tijekom cijele utakmice. Dubrovčani, koji su se vratili u natjecanje nakon nekoliko sezona izbivanja pokazali su da potencijal postoji, no da ekipa organizacijski mora stasati i postati prava futsal „škvadra“.

Redosljed kvalifikacija UniSport Futsal Lige - skupina JUG (tablica):

pozicija

ekipa

Br. utakmica

G+

G-

g-raz.

bod

1.

Zadar

3

8

1

+7

9

2

ŠI

3

10

9

+1

3

3

GS

3

8

8

0

3

4

DU

3

7

15

-8

3


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave