Predstavljeno deset finalista projekta UNIverzI-JA-DA

Od 44 prijavljena projekta na natječaj UNIverzI-JA-DA, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Ministarstvom turizma RH, Gradom Zagrebom i Udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016, odabrala je 10 studentskih timova s najboljim idejama. Na konferenciji za novinare koja je 18. studenog održana u prostorijama ESI Zagreb - Rijeka 2016., predstavljeni su svi finalisti, koji su imali priliku saznati o idejnim rješenjima drugih sudionika, kao i dobiti informacije o daljnjim fazama pripreme projekata. Projekt UNIverzI-JA-DA, kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine, omogućio je finalistima novčanu nagradu od 10. 000 kuna te priliku realizacije projekta.

Kvaliteti pristiglih rješenja u prilog idu i riječi glavnog tajnika ESI2016, Marka Žunića, koji je izjavio: „U samom opisu natječaja nije bilo predviđeno da ćemo snositi nikakve dodatne troškove, međutim, kada smo vidjeli kakve smo sve ideje dobili, Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 odlučile su kako će pored iznosa kojeg daje HAMAG-BICRO još dodati 15 tisuća kuna za pobjednike.“

Projektom UNIverzI-JA-DA traže se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija, Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb. Ministarstvo turizma RH financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije Turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

Osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studenti se se imali priliku prijaviti putem Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija. Studenti će uz pomoć mentora iz Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI), do kraja 2015. godine, razraditi svoju prijavljenu ideju u potpunosti. U siječnju 2016. godine očekuje ih javno izlaganje projekta kada će ostvariti pravo na navedenu HAMAG-BICRO potporu, a pobjednici natječaja i priliku za realizaciju cjelokupnog projekta na Europskim sveučilišnim igrama 2016. godine.

 

Sve dodatne informacije nalaze se na www.mspi.hr/UNIverzI-JA-DA.

 

Odabrani finalisti su:

Tim: Andrea (Andrea Dujić)

Projekt: Hot and Cold Croatia

Fakultet: Veleučilište u Šibeniku

 

Tim: LIGO (Ivona Mikulčić)

Projekt: Video produkcija Ligo

Fakultet: Fakultet političkih znanosti Zagreb

 

Tim: Limitless (Zoran Mičuda, Luka i Karko Knezić)

Projekt: #CROcultureSCULPTURE

Fakultet: Agronomski fakultet i Ekonomski fakultet u Zagrebu

 

Tim: TEAM COCCOBALL (Ivo Brajlović)

Projekt: „COCCOBALL - OLD SPORT FOR A NEW AGE“

Fakultet: Visoka škola za menadžment i dizajn ”Aspira”

 

Tim: Hrkify (Ivan Orehovec)

Projekt: Feel EUG2016

Fakultet: FER Zagreb

 

Tim: INFINIUM (Marko Božac, Petar Šegina, Luka Perić i Stanko Krtalić Rusendić)

Projekt: Hrki na slici

Fakultet: Ekonomski fakultet, FER, Studij dizajna

 

Tim: Komarci (Hrvoje Horvat, Andrej Hanzir, Nino Mihovilić, Sabo Barbara)

Projekt: Univerzijada 2016

Fakultet: Ekonomski fakultet, FER, Grafički fakultet

 

Tim: FUNOS (Nikica Grubešić)

Projekt: Maraton intelektualnih borbi

Fakultet: Poljoprivredni fakultet u Osijeku

 

Tim: INCLUDE (Ivan Mrvoš)

Projekt: Pametne klupe

Fakultet: FESB Split

 

Tim: Udruga studenata Grada Zagreba (Luka Krznarić Matarić)

Projekt: All sides of Zagreb

Fakultet: Veleučilište Baltazar


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave