VERN novi europski sveučilišni prvak u futsalu

Na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Poljskoj, brončani iz Malage 2013. i srebrni iz Rotterdama 2014., studenti Veleučilišta VERN', osvojili su naslov europskih sveučilišnih prvaka u futsalu.

Ovogodišnje Europsko sveučilišno futsal prvenstvo održavalo se od 2. do 9. kolovoza u Poznanju u Poljskoj, a na njemu su nastupili najbolji europski sveučilišni futsal timovi, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Hrvatska je ove godine imala čak dva predstavnika na ovom Europskom sveučilišnom prvenstvu – osim studenata Veleučilišta VERN', Hrvatsku je predstavljala i futsal momčad Sveučilišta u Splitu, koja je u istoj konkurenciji osvojila odlično osmo mjesto.

Splićani, aktialni vice-prvaci Hrvatske, dominirali su kroz razigravanje u skupinama suvereno zauzevši vodeće mjesto s maksimalnim brojem bodova, no, u daljnjem tijeku natjecanja sreća ih nažalost nije poslužila te su upisali dva poraza te turnir konačno završili na osmom mjestu.

„Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan na svoj tim i suradnike koji su napravili pravo malo čudo. Nakon bronce na futsal EURO-u u Španjolskoj 2013. te europskog srebra u Rotterdamu prošle godine, konačno smo osvojili i zlato i postali europski sveučilišni futsal prvaci. Za mene kao trenera, ali i za cijelu momčad i naš stručni tim, ova medalja ima posebno značenje.“ izjavio je Matija Đulvat, trener VERN'ove futsal ekipe.

Vrhunska postignuća hrvatskih studenata na prvenstvu u Poljskoj, ali i zapaženi rezultati s prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu, svojevrsna su potvrda izvrsnosti domaćeg akademskog sporta i odlična uvertira u održavanje Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Momčad Veleučilišta VERN': Davor Kanjuh, Željko Petrović, Silvio Toth, Vedran Matošević, Sadat Ziberi, Žarko Luketin, Željko Pukec, Mate Alpeza, Juraj Bedeković, Goran Malogorski, Kristijan Grbeša i Matej Horvat, te stručni stožer: Matija Đulvat (glavni trener), Stipe Marušić, Zvonimir Murkić, Mario Kralj i Igor Latković.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave