Sveučilište u Zagrebu odnijelo dvostruko zlato

Srebro osvojile ekipe Splita, broncu muški tim VERN-a i ženski tim iz Osijeka

Ovogodišnji prvak UniSporta u futsalu je Sveučilište u Zagrebu u muškoj, ali i ženskoj kategoriji. Drugo mjesto muške momčadi pripalo je Splitu, dok je na trećem Veleučilište VERN.  Kod ženske ekipe srebro je odnijelo Sveučilište u Splitu, a broncu Sveučilište u Osijeku.

Ženske i muške ekipe koje su se borile za prvo i drugo mjesto mogu se pohvaliti  izvanrednom igrom, timskim radom te „fair playom“. Sve četiri momčadi pokazale su zašto su baš one zaslužile mjesto u finalu. Cure sa Sveučilišta u Zagrebu te onoga u Splitu od prve minute su krenule vrlo agresivno i napadački. Takvim tempom igrale su sve do kraja utakmice i ostavile svoju dušu na terenu. Iako su Zagrepčanke u prvom poluvremenu vodile tek sa 1:0,  nije im dugo trebalo da u drugom poluvremenu poprave rezultat. Zlato oko vrata osvojile su rezultatom 5:2 i tako obranile prošlogodišnji naslov prvakinja. I u zadnjoj muškoj utakmici snage su također odmjerili Sveučilišta u Splitu i Zagrebu. Splićani su poveli već u prvim minutama i pokazali potencijal za pobjedu. Zagrepčanima se takva situacija nije svidjela i u drugom poluvremenu iskazali su svoj maksimum. Iako je utakmica popraćena mnoštvom prekršaja i žutih kartona moglo se vidjeti čak 15 zanimljivih golova. Zagreb je slavio s 10:5 i time Splitu izbio iz ruku da obrani prošlogodišnji naslov prvaka.

 „Čestitam Zagrebu na pobjedi. Zaslužili su prvo mjesto, bili su bolji u svim segmentima igre. Nismo imali dovoljan broj raspoloženih igrača za konkurirati im. Bio je jednostavno loš dan za većinu njih“, rekao je Lukša Roje, trener Sveučilišta u Splitu.

Za treće mjesto prvo su se borile ženske ekipe Sveučilišta u Zadru i Osijeku. Borbena igra oba tima pokazala je veliku želju za pobjedom. Iako su Zadranke u prvom poluvremenu imale puno prilika za gol, nisu ih iskoristile te su ih Osječanke nadjačale i na kraju pobijedile sa 5:2. Za broncu kod muške momčadi natjecalo se Veleučilište VERN te Veleučilište Baltazar. U prvom poluvremenu obje ekipe su bile podjednako jake i imale jednake šanse za pobjedu. Preokret dolazi u drugom poluvremenu kada su VERN-ovci preuzeli igru u svoje ruke i do kraja utakmice bili dominantniji što im je na kraju donijelo pobjedu. Slavili su s velikih 8:2.

„Sve je bilo konkretno na razini igrača i službenih osoba. Nije bilo nikakvih problema tokom svih utakmica. Bilo je par disciplinskih mjera poput žutih i crvenih kartona, ali bez toga ne ide“, prokomentirao je Dino Kramar, jedan od sudaca na natjecanju.                                                            

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave