Zagrebu kruna u konkurenciji tenisača, trofej za tenisačice u Split

Igrači Sveučilišta u Zagrebu i natjecateljice Sveučilišta u Splitu došli su do teniskih naslova u Poreču

Drugi dan na crvenoj prašini na terenima Zelene lagune završio je najveselije za tenisače Sveučilišta u Zagrebu i njihove kolegice sa Sveučilišta u Splitu, koji su osvojili naslove na završnici UniSporta u Poreču. Subota je donijela napetost u borbi za prvo mjesto u konkurenciji studentica, dok su Zagrepčani bili prejaki za sve ostale.

Sustav natjecanja bio je takav da su zagrebački sveučilištarci imali priliku sve riješiti u prva dva dvoboja skupine koja je odlučivala o plasmanu od prvog do trećeg mjesta. To im je uspjelo s dvije pobjede od 2:0, prvo protiv Tehničkog veleučilišta Zagreb, a nedugo potom protiv Veleučilišta VERN.

Vlasnici naslova s turnira u Poreču izborili su nastup na Europskim sveučilišnim igrama, koje se dogodine održavaju u Zagrebu i Rijeci, a mogućnost da to ostvare bila je dodatni motiv sveučilištarcima iz glavnog hrvatskog grada.

„Osjećaj je fenomenalan. Znamo da iduće godine idemo na igre na kojima će biti 46 zemalja, smatram da smo dovoljno dobri da 'pucamo na zlato'“, rekao je Matija Palinić, član pobjedničke momčadi.

U borbi za drugo mjesto VERN je proslavio 2:1 protiv TVZ-a, a sve je riješio meč parova koji je okončan u 'tie-breaku', 9:8 za VERN-ovce. TVZ-ovi igrači su se dvaput vraćali poslije breaka zaostatka, ali na koncu im to nije previše značilo.

Tenisačice iz Splita probile su se u finale s 2:0 protiv TVZ-ovih studentica, a u završnom dvoboju čekale su ih predstavnice Sveučilišta u Zagrebu, koje su u polufinalu s 2:0 bile jače od kolegica iz Rijeke.

Odlučujući ogled za naslov okončan je s 2:0 za Splićanke, uz izuzetno tešku pobjedu Antonele Šušak nad Zagrepčankom Anamarijom  Čuturom u drugom meču. Šušak je gubila s 4:0 i 7:4 u 'gemovima', ali uspjela se dovući do 'tie-breaka' i slaviti s 9:8.

„Izvukla sam maksimum iz sebe jer sam znala da je ovo finale. Bio nam je cilj osvojiti ovo natjecanje“, osvrnula se splitska junakinja dana.

Treće mjesto pripalo je igračicama Sveučilišta iz Rijeke, koje su u dvoboju za broncu došle do 2:0 protiv TVZ-a.

Pobjednici su bili najzadovoljniji, ali po dojmu koji nisu skrivali svi koji su igrali u Poreču, poslije dva dana tenisa zadovoljni su bili – baš svi.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave