Zagreb i Osijek u muškom finalu, Split i Zagreb u ženskom

U muškoj konkurenciji za broncu se bore Rijeka i Split, a u ženskoj Rijeka i Osijek

Nakon održanih polufinalnih rukometnih utakmica, borbu za prvo mjesto osigurale su studentice Sveučilišta iz Zagreba i Splita, a za treću poziciju studentice Sveučilišta u Rijeci i Osijeku. U muškoj kategoriji, za prvo mjesto borit će se studenti Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku, a za treće studenti iz Rijeke i Splita. 

Studentice Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci otvorile su UniSport finals u rukometu. Ekipe su bile izjednačene do 19. minute sve dok ekipa iz Rijeke zbog dva isključenja nije ostala sa samo četiri igračice. Zagreb preuzima vodstvo i na kraju pobjeđuje ekipu iz Rijeke.

 „Dosta smo se dobro držali u prvom dijelu utakmice, a ovaj drugi dio je pala koncentracija“, izjavila je Helena Šegota, golmanica Sveučilišta u Rijeci.

Slijedila je utakmica studentica Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Osijeku. Prvi gol zabila je splitska ekipa koja je dominirala od početka do kraja. Na poluvrijeme su otišli s 10 golova razlike te su prednost zadržali do kraja utakmice. „Zadovoljni smo konačnim rezultatom od 34:24 i odigrale smo jako dobro. Sutra idemo na Zagreb i očekujemo pobjedu“, izjavila je Marija Pintar, studentica Splitskog sveučilišta.

Utakmice studenata došle su na red u nastavku. Prvi su na terenu bili studenti Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci. Utakmica je bila vrlo napeta, igrala se punom snagom od početka do kraja i rezultat je stalno bio izjednačen. Riječani su preuzeli vodstvo pet minuta prije kraja bez obzira što su imali igrača manje. Svega 30 sekundi prije kraja rezultat je bio izjednačen, ali je Rijeka zaradila sedmerac te preuzela vodstvo. Sekundu prije kraja, zagrebački studenti zabili su gol i o pobjedniku se odlučivalo sedmercima u kojima su pobijedili dečki iz Zagreba.

 „Ovo nam je druga 'tekma' da smo da smo ušli u finale na sedmerce i sretni smo“, izjavio je Zagrepčanin Ivan Taras.

Rukometni polufinalni dan zatvorili su studenti splitskog Sveučilišta i Sveučilišta u Osijeku. Išlo se agresivno i igrači su često bili na podu, ali srećom nije bilo ozlijeđenih, samo pokoja modrica. Do 20. minute ekipe su bile izjednačene, ali potom je Osijek preuzeo vodstvo i zadržao ga do kraja utakmice.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave