Zagreb pomeo konkurenciju u odbojci

U finale su se plasirali Zagrepčanke i Osječanke te Splićani i Zagrepčani

Ženska i muška završnica odbojkaškog turnira u Poreču proći će u znaku dviju zagrebačkih ekipa, kojima društvo prave njihovi kolege iz Splita i kolegice iz Osijeka.

Prva ženska utakmica dana odvila se između ekipa Zagreba i Rijeke. Zagreb je pobijedio s 3:0 u nešto više od sat vremena. Zagrepčanke nisu krenule agresivno, ali su već u prvom setu pokazale svoju spremnost i sposobnosti te niti u jednom trenu njihovo vodstvo nije bilo upitno.

U drugoj utakmici Osijek je pobijedio Split s 3:0. Vidno nadmoćnije Osječanke borile su se od prve minute i nisu dopustile Splićankama da odnesu niti jedan bod. Također, zbog preklapanja termina odbojke i odbojke na pijesku, dio splitske ekipe nije mogao biti uključen u obje utakmice. Cure nisu imale šansu.

„Puno je bolje organizirano nego prijašnjih godina. Imali smo problema, pa smo se skrpali i probali izvući najbolje od toga. Nismo se proslavile“, rekla je Splićanka Anamarija Vilić.

U prvoj muškoj utakmici Split je pobijedio Osijek s 4:1. Osječani su krenuli agresivno i poveli u prvom setu. No, zbog manjka koncentracije nisu nastavili istim tempom te su izgubili utakmicu. Splićani su krenuli lošije, ali su vrlo brzo poveli i uspjeli održati prednost kroz napeti drugi i treći set te dovršiti utakmicu u četvrtom.

„Počeli smo izrazito nervozno, Splićani su držali koncentraciju do samoga kraja. Zasluženo su pobijedili“, rekao je Osječanin Luka Vranješ.

Najimpresivnija utakmica dana Zagrepčanima je donijela pobjedu nad Riječanima od 3:1. Ekipa nije krenula dobro, ali su vrlo brzo nadoknadili loš početak te ih pred kraj drugog seta Riječani više nisu mogli sustići u ukupnim bodovima.

Po onome što smo vidjeli prvoga dana, sutra će biti jako zanimljivo.

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave