Zagrepčani najuvjerljiviji, Splićanke bez greške na turniru studentica

Uz  zagrebačke sveučilištarce u borbi za plasman od prvog do trećeg mjesta bit će njihovi kolege iz glavnog grada, studenti Veleučilišta VERN i Tehničkog veleučilišta Zagreb

Pola posla je za tenisačicama i tenisačima u borbi za što bolji plasman na završnici UniSporta u Poreču. Na terenima prvoga dana natjecanja u Zelenoj laguni je bilo vrlo prometno, a najviše razloga za zadovoljstvo imali su natjecatelji Sveučilišta u Zagrebu, koji će kandidirati za visok plasman u obje konkurencije.

Zagrebački studenti napravili su važan korak prema finalnoj skupini već ujutro, kada su s 2:1 protiv kolega iz Pule najavili lov na prvo mjesto u grupi. Drugi korak bio im je lakši, s 2:0 protiv Sveučilišta Sjever, čijim je studentima nastup u Poreču lijepo, ali igrački zahtjevno iskustvo.

„Nisam očekivao tako jaku konkurenciju. Po svim 'faksevima' ima nekoga tko je igrao i trenirao ili to radi još uvijek“, opisao je „Sjevernjak“ Filip Dolenc kako to izgleda u Poreču.

Susjedi iz Pule završili su na drugom mjestu svoje skupine prvoga dijela natjecanja, dok je Sjever bio treći. TVZ-ovci i VERN-ovci bili su najbolji u preostale dvije skupine, a tenisači VERN-a napravili su najvažniji korak u trećem nastupu, s 2:1 protiv Veleučilišta Baltazar.

Svi ostali konkurirat će za plasman od četvrtog mjesta na niže.

Među tenisačicama, bez krivog koraka bile su studentice splitskog i zagrebačkog sveučilišta, ali Zagrepčankama je posao bio olakšan. Bile su u skupini s VERN-om i Sveučilištem u Osijeku, čije su predstavnice bile najavljene, ali nisu igrale, pa se u jednoj od dvije skupine prvog kruga igrao samo jedan meč. Zagreb je s 2:0 bio bolji od TVZ-a i time osigurao prvo mjesto u grupi.

Predvođene Antonelom Šušak, koja ima iskustva i u profesionalnom tenisu, Splićanke su sva svoja tri dvoboja dobile s 2:0. Na drugom mjestu završile su Riječanke, a slijedile su igračice Sjevera i Baltazara.

„Bilo je dobro, temperatura nije previsoka, a sve mečeve dobile smo s 2:0“, osvrnula se Šušak na uspješan dan svoje ekipe.

Tenisačice i tenisači ponovno će biti u akciji od jutra do popodneva i u subotu, kada ćemo saznati tko su najbolji u Poreču. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave