Finalsi 2015. otvoreni!

Svečanom ceremonijom održanom na vanjskom bazenu hotela "Delfin" u Poreču, otvoreno je ovogodišnje izdanje završnice sveučilišnog i veleučilišnog prvenstva Hrvatske - UniSport Finals. U 9 sportova natjecat će se preko 900 studenata sa 13 hrvatskih visokoškolskih ustanova, što ovogodišnje Finalse čini najmasovnijima do sada - kako u smislu broja sportaša, tako i broju sportova. 

"Sretan sam da vas ovdje mogu pozdraviti prije najvažnijeg UniSport događaja u 2015. godini te vam poželjeti što bolji provod i što veće sportske uspjehe." - izjavio je u svojemu obraćanju studentima predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Zrinko Čustonja, potom proglasivši UniSport Finals 2015 otvorenim. 

Po predstavljanju sveučilišta sudionika, upriličena je i sporsko-zabavna točka u izvedbi Martine Mušković i Lucije Bujan - sinkroniziranih plivačica iz riječkog kluba Primorje Aqua Maris. 

Ovogodišnji će pobjednici na UniSport Finals-ima ostvariti kvalifikacijsku normu za Europske sveučilišne igre - "Europsku univerzijadu" - koja će se na ljeto 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, a upravo iz toga razloga studentima se po završetku otvorenja, na njihovo sveopće uzbuđenje, pridružila i maskota Igara - hrčak Hrki.

Vikend pred nama obilovat će brojnim sportskim nadmetanjima širom grada Poreča i Zelene lagune. Sportska dvorana "Žatika", izgrađena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., ugostit će sportaše i sportašice koji će se natjecati u futsalu, košarci i rukometu, dok će odbojkašima i odbojkašicama sljedeća dva dana dom biti dvorana "Veli Jože". Širom Zelene lagune tijekom petka i subote odigravat će se turniri u odbojci na pijesku, šahu, tenisu i stolnom tenisu, a ceremonija zatvaranja predviđena je u dvorani "Žatika" po završnim susretima 30. svibnja.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave