Hrčak Hrki službena maskota ESI 2016

Europske sveučilišne igre koje će se u srpnju 2016. održati u Rijeci i Zagrebu dobile su i službenu maskotu. Nakon što je u siječnju ove godine odabran vizualni identitet, danas je javnosti predstavljeno i ime maskote.

Ime Hrki, po kojemu će ostati zapamćena maskota, svojevrsni nasljednik i danas popularnog Zagija, javnosti je obznanio ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Vedran Mornar. U odabiru imena sudjelovalo je više od 30 poznatih aktivnih i bivših sportaša koji su dali svoj glas jednom od 11 imena iz užeg izbora od preko 200 prijedloga koje su ponudili naši sugrađani. Kovertu s imenom službene maskote Igara ministru Mornaru uručili su Mario Možnik i Mihovil Španja, koji su ovom prigodom predstavljeni kao prvi ambasadori ESI2016.

Prije proglašenja imena maskote održana je i svečana primopredaja sporazuma o suradnji koji su potpisali predstavnici organizatora Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ministar Mornar ovom je prigodom naglasio kako manifestacije kao što su Europske sveučilišne igre donose brojne pogodnosti. Poseban naglasak je stavljen na renoviranje i izgradnju novih studentskih smještajnih kapaciteta, ali i promociju zemlje koju će u sklopu Igara posjetiti više od 5000 studenata iz svih krajeva Europe.

U sklopu prigodne svečanosti javnosti je predstavljena i službena internet stranica Igara (http://www.eug2016.com/), koja od danas svim posjetiteljima nudi obilje zabavnog i informativnog sadržaja o samim Igrama, gradovima domaćinima i ostalim vezanim zanimljivostima.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave