Četvrtfinalni i polufinali uni_esport mečevi na rasporedu za vikend

Ulazimo u četvrti vikend od početka uni_esports lige, a situacija u sve četiri igre ozbiljno se “zakuhala”. Ukoliko niste imali priliku pratiti kako su naši studenti odigrali prethodna kola, ovo je tekst za vas, a ujedno ćete saznati i raspored igranja za 8. i 9. travnja. Pred nama su četvrfinala i polufinala!

League of Legends

Prošlog vikenda završila je grupna faza LOL-a te smo saznali četiri ekipe koje iza Uskrsa igraju polufinalne mečeve. Iznenađenje grupne faze zasigurno je jedinoi poraz ekipe Sveučilišta u Zagrebu, bolje je bilo Tehničko veleučilište u Zagrebu 1:0. S 9 pobjeda i tim jedinom porazom UNIZG je zauzeo čvrstu prvu poziciju. Svjedočili smo i "budenju" TVZ-a, koji napokon počinje izgledati kao ona ekipu koja je prošle godine osvojila LOL natjecanje. Treba pohvaliti i Sveučilište Sjever, ostvarili su odličan rezultat kao trećeplasirani, s obzirom da im je ovo tek prva sezona sudjelovanja! 

CS:GO

Uz LOL, zavrsili smo i grupnu fazu CSGO-a, a daljnu fazu natjecanja prošlo je šest ekipa. Prvoplasirani iz grupe TVZ i UNIZG idu izravno u polufinale, dok ostale ekipe ovoga vikenda očekuju četvrtfinalni susreti. Tako ćemo u nastavku gledati meč Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku i Sveučilišta u Zadru te Sveučilišta u splitu i Sveučilišta Sjever. Za svaku pohvalu svakako je poduhvat studenata Sveučilišta u Zagrebu koji do sada nisu izgubili niti jednu mapu. 

Rocket League

Ekipe što u autićima šutiraju loptu u virtualnom stadionu prošlog su vikenda odmarale, a sada se spremaju za play-off fazu natjecanja. Finalisti premijernog uni_esport natjecanja i vječni rivali UNIZG i TVZ, i ove su se godine pokazali kao najjači igrači. Blaga prednost ide ekipi Sveučilišta u Zagrebu, koja je grupnu fazu prošla bez poraza, ali su i oba susreta protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu igrali 3:2, tako da im put do potencijalnog zlata neće biti lagan. 

Za vikend se igraju svi play-off susreti izuzev finala i to po principu double elimination kupa - po četiri najbolje ekipe iz grupe se bore, a svaka ima pravo na jedan poraz prije nego su izbačeni iz kupa. Hoćemo li u velikom finalu na završnici u Poreču ponovno gledati UNIZG vs TVZ ili će netko poput Veleučilišta u Bjelovaru ili Sveučilišta Sjever zaprijetiti, možete saznati u nedjelju na našem Twitch kanalu. Startamo u 11h!

FIFA

Natjecatelji FIFE marljivo su ispunili svoje zadatke te već završili s četvrtfinalima. Na turniru su još preostali Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Dubrovniku. Osječani i Dubrovčani uvjerljivo su osigurali polufinala pobjedama 3:0, dok su Zadrani i Zagrepčani do svog mjesta u polufinalu morali su proći kroz svih pet utakmica. 

Polufinala i borba za treće mjesto su na rasporedu 9. travnja te ćemo saznati hoće li finale biti neka verzija dalmatinskog derbija, kontinentalnog derbija ili miks kopno-more. U svakom slučaju, zasigurno nas očekuje odlična FIFA.

Ne zaboravite podržati naše studente na Twitch kanalu UniSportHR.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave