20 godina tradicije - Oxford, Cambridge i europska alumni veslačka elita ponovno u Splitu!

Sudamju će po jubilarni 20. put uveličati Međunarodna veslačka regata Sveti Duje 14. i 15. svibnja. Split će tako još jednom biti dijelom najpoznate sportske tradicije na svijetu, utrke između najboljih osmeraca Oxforda i Cambridga i to samo mjesec dana nakon njihove utrke na Temzi, gdje su veslači Oxforda nakon pet godina pauze vratili trofej u svoju vitrinu, ali i spekakla na Rivi - utrke Legendi.

Uz domaćina, Sveučilište u Splitu te slavne goste iz Engleske, na sveučilišnom regatnom polju na Spinutu 14. svibnja će vesla ukrstiti i druge sveučilišne posade iz velikog broja europskih zemalja te nekoliko posada iz Hrvatske. Svakako treba izdvojiti nastup studenata s Imperial College-a, koji se ponosi dugom tradicijom te postiže odlične rezultate, ali i veslače sa Sveučilišta u Aachenu, poljskog Jagielloniana, SEA-EU - udruženja sveučilišta za koje nastupaju predstavnici Sveučilišta u Gdanjsku, Sveučilišta na Malti, Sveučilišta Kiel i Sveučilišta Brest te studente i studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.

U nedjelju 15. svibnja, cijela splitska Riva pratit će revijalni dio natjecanja, utrku Legendi, u kojoj na megdan izlaze veslačke legende Splita, Oxforda i Cambridgea. Godinama već gosti Splita je slavni alumni koji je u posljednjih 15 godina veslao na legendarnoj Boat Race na Temzi i koji oko vrata ima olimpijske i svjetske medalje. Zaslužene nagrade natjecatelja biti će dodijeljene na Peristilu, trgu ispred katedrale Svetog Duje.

Posebnost kombinacije međunarodnog štiha i duha našeg grada ogledat će se i u poslovnom aspektu, na drugom meetup-u “Sports shaping careers - Lessons from the boat”.  Slavni gosti regate, bivši vrhunski veslači, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija, okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta - sportskom i poslovnom. Istaknuti trojac predavača Ante Kušurin, Tom Stallard i Moritz Hafner, a u panel diskusiji pridružit će im se i druge legende. Namijenjeno za studente, sportaše, alumni, poduzetnike, IT-jevce i zaljubljenike u startape i tehnologiju, meetup će se održati na FESB-u i Spinut inkubatoru 13. i 14. svibnja. 

Što reći osim - sunce, more, blagdan svetog Dujma ukrštena vesla, studenti, znanje, poduzetništvo, SPLIT! Za 20. rođendan Međunarodne regate Sv. Duje očekuje nas fantastičan program te vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite i podržite jednu od najcjenjenijih sportskih priredbi na našem području i prepoznatljivu manifestaciju sveučilišnog sporta u Europi. 

  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave