Duplo zlato u šahu studentima Sveučilišta u Zagrebu

Nakon dva uzbudljiva dana nadmetanja u šahu u prostorijama Hotela Delfin, studentice i studente Sveučilišta u Zagrebu okrunili smo kao nacionalne prvake u akademskoj godini 2021./2022.

U muškoj konkurenciji, već u prvom kolu bilo je napeto između Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Zagrebu, ali nakon čak sat vremena igre, UNIZG je ipak slavio pobjedu sa 2,5:0,5. Nije nedostajalo napetosti ni u mečevima između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci, ni između Sveučilišta u Zadru i, još jednom, Sveučilišta u Rijeci, dok su ostali mečevi prošli dosta jednostrano. 

U konkurenciji studentica, prošlo je bez većih iznenađenja, Studentice UNIZG s 3:0 slavile su na Zadrom i Osijekom, dok je istim rezultatom Sveučilište u Osijeku pobijedilo kolege Slavonce iz Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

I dugog dana natjecanje nastavljeno istim tempom uz mnoštvo atraktivnih šahovskih poteza, a na koncu su novim prvacima i prvakinjama proglašeni studenti iz Zagreba, srebra u obje konkurencije pokupili su studenti Sveučilišta u Rijeci, dok su treća mjesta podijeljenja između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kod studenata i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku kod djevojaka. 


Čestitke svima!

FOTOGALERIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave