Prve povijesne uni_esports medalje podijeljenje na UniSport Finalsima 2022

UniSport Finalsi po prvi su puta ove godine na završnici imali natjecatelje u e-sportu, a igrali smo Rocket League, League of Legends, FIFA-u te CS:GO. Nakon gotovo četiri tjedna e-sport lige kroz travanj, po dvije najbolje ekipe u svakoj igri pokušale su doći do prve titule te tako ispisati povijest. 

Podsjetimo, prvog su dana u Rocket League-u slavili studenti Sveučilišta u Zagrebu te gradskim rivalima Tehničkom veleučilištu u Zagrebu ostavili srebro, dok je u CS:Go natjecanju bilo upravo obrnuto - zlato su kući odnijeli studenti TVZ-a, dok su se Zagrepčani morali zadovoljiti srebrom. 

Drugi dan smo igrali završnicu FIFA-e, što ste mogli pratiti na našem YouTube kanalu UniSport TV te je to jedino finale u kojem se kraj ekipe UNIZG i TVZ-a uspjela ‘ugurati’ još jedna momčad. Iako su Osječani uspjeli slaviti s 3:0, sve utakmice protiv Sveučilišta u Zagrebu bile su neizvjesne i napete te je Lukas s UNIZG-a napravio odličan posao. No, Marko Klarić sa Sveučilišta u Osijeku nešto je bio bolji u tom dvoboju i zasluženo odnio zlatnu medalju. 

Nakon toga igrali smo League of Legends s već starim finalistima i rivalima UNIZG i TVZ. Studenti Sveučilišta u Zagrebu je u prvom meču dominantno pobijedili te su izgledali kao spremni za medalju i favoriti kao što i jesu. Međutim, u drugom meču potpuni preokret, studenti TVZ-a prvo stižu na 1:1, a onda i nastavljaju u odličnom ritmu i zasluženo osvajaju čitavu seriju do konačne pobjede od 3:1. 


FOTOGALERIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave