Uspješno završena EUSA Konvencija 2022 - predstavnici HASS-a podijelili uspješna iskustva te najavili nadolazeća natjecanja

Europska sveučilišna sportska asocijacija organizirala je od 23. do 25. rujna u Kranjskoj Gori EUSA Konvenciju, koja je za cilj imala dijeljenje postojećih iskustva i znanja sa sportskih događanja nadolazećim organizatorima EUSA sveučilišnih prvenstava 2023 godine.

Predstavnike EUSA članica iz svih dijelova Europe pa tako i predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza, prvo je video porukom pozdravio predsjednik EUSA-e Adam Roczeka te im poželio ugodan i produktivan boravak na ovogodišnjoj konvenciji u Sloveniji.


Uslijedile su edukativne prezentacije o ciljevima i aktivnostima sveučilišnog sporta, sportskim i edukativnim događanjima te EUSA projektima u suradnji s partnerima i drugim organizacijama. Nadalje, Matjaž Pečovnik, glavni tajnik EUSA-e, Abosede Ajayi, predsjedavajuća Medicinske komisije EUSA-e, Tomasz Aftanski, predstavnik organizacijskog odbora ovogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Lodzu te moderatorica i službenica za komunikacije EUSA-e Hristina Hristova, održali su panel sesiju upravo na temu EUG Lodz 2022, a koja se dotakla bitnih tema s organizacijskog aspekta Igara, svih izazova i riješenja te dala savjete koji će uvelike pomoći svima koji se bave organizacijom sportskih događanja. 

Prvi dan zaključen je predstavljenjem sportskog menadžera EUSA-e, Mihe Žvana i pomoćnika Mariana Carcatelle o važnim askektima i dokumentima, minimalnim organizacijskim zahtjevima, tehničkim i netehničkim pitanjim inspekcijskih posjeta, upravljanja projektima EUC-a, struktuiranja timova, itd., a vezanim uz buduća Europska sveučilišna prvenstva iduće godine. 

Drugi dan Konvencije započeo je sesijom posvećenom procesu registracije i akreditiranja na europskim sveučilišnim prvenstvima, koju je vodio g. Marianno Carcatella. Andrej Pišl, EUSA menadžer za komunikacije i EU projekte govorio je na temu vizualnog identiteta i medija, kao još jednog ključnog aspekta organizacije europskih prvenstava. Tema sustava za upravljanje rezultatima bila je rezervirana za Marina Furčića, a tema volontiranja za Mariannu Pikul, koordinatoricu volonterskog programa na EUG Lodz 2022. Sportski direktor HASS-a, Nikola Vincetić, drugog je dana podijelio najbolje prakse s velikog broja održanih Europskih sveučilišnih prvenstava u Hrvatskoj, a posebice premijernog izdanja Combat 2019, posljednjeg održanog međunarodnog događaja u Hrvatskoj. 

Zanimljivo je i kako su okupljeni imali priliku čuti više o ulozi i uključenosti EUSA-e u obrazovne i EU projekte koji se tiču raznolikosti i uključenosti, kao što su Inkluzija u sportu (iSPORT), Priručnik za rodnu ravnopravnost za generaciju Z (GETZ), Rainbow mladež za sportsku jednakost (RYSE) te promicanje rodne ravnopravnosti u sportu (PROGRES). 

Posljednji dio skupa rezerviran je bio za organizatore EUSA prvenstava 2023, koji su predstavili svoja događanja. Među njima su govorili Jelena Matešić, koja je predstavila bombastični EUSA futsal u Splitu te Nikola Vincetić, koji je predstavio drugi po redu Combat s četiri borilačka sporta opet u Zagrebu.Izvor: eusa.eu


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave