EUSA predstavnici zadovoljni pripremama i potencijalima UniSport Zagreba za EUSA Combat 2023

Grad Zagreb i Sveučilište u Zagrebu bit će od 20. do 23. srpnja 2023. godine domaćini Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima, takozvani EUSA Combat. Natjecanje je to koje objedinjuje četiri borilačka sporta - taekwondo, judo, karate i kickboxing, a veličinom će biti najbrojnije europsko studentsko prvenstvo ikada održano u Hrvatskoj.


Pripreme za ovaj događaj već su u punom jeku, a kako sve teče uvjerili su se 28. listopada i sami predstavnici EUSA-e – sportski menadžer EUSA-e g. Miha Zvan te njegov pomoćnik Mariano Carcatella, tehnički delegat juda Wieslaw Black, tehnički delegat kickboxinga Romeo Deso, tehnički delegat taekwondoa Nuri Shirali i tehnički delegat karatea Luka Požgaj. 

U inspekcijskom posjetu Zagrebu, predstavnici EUSA-e su ocijenili spremnost Organizacijskog odbora i objekata koji će u srpnju ugostiti Europsko sveučilišno borilačko prvenstvo. Obilazak se sastojao od procjene stanja terena, prostora koji nudi, smještajnog i katering kapaciteta, mogućnosti za akreditecijski centar i urede te planova vezanih uz organizaciju prvenstava. 

Organizacijski odbor predstavljali su sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza Nikola Vićentić, predstavnici UniSport Zagreb Marko Lepoglavec i Mate Vukšić te Ivan Šegedi, dekan za kvalitetu Fakulteta za sport Sveučilišta u Zagrebu.Taekwondo natjecanje održati će se u dvorani Kutija šibica, karate u dvorani Bojan Stranić, judo u Domu Sportova, a kickboxing na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu

Inspekcijski posjet zaključen je završnim sastankom na kojem su prisutni predstavnici raspravljali o dojmovima, potencijalnim poljima poboljšanja kao i završnim detaljima oko svakog pojedinog borilačkog natjecanja. Možemo reći kako su ukupni dojmovi odlični, a gosti zadovoljni dosadašnjom pripremom te potencijalom koji je Zagreb pokazao kao domaćin, posebice nakon premijarnog izdanja Combar prvenstva, koje je Zagreb ugostio 2019. godine. EUG 2016 prenamijenjen u najavu EUSA Combat 2023

 

Izvor: EUSA


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave