UniSport Split u pripremama za EUSA događaje 2023

Grad Split i Sveučilište u Splitu iduće će godine biti domaćin Međunarodne veslačke regate Sv. Duje, događaja s preko 20 godina tradicije, zatim Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu, atraktivnog i vrlo kvalitetnog natjecanja te sastanka Izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije. 

Sve su to događaji pod pokroviteljstvom EUSA-e pa je u svjetlu pripreme ovih događaja Split u listopadu posjetio glavni tajnik ove organizacije, Matjaž Pečovnik. Gospodina Matjaža dočekali su dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Toni Gamulin te glavni tajnik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Toni Batinić.

Sudionici su razgovarali o organizacijskim detaljima oko pripreme navedenih događanja, uzimajući u obzir stečena iskustva iz dosadađnjih uspješnih domaćinstava EUSA prvenstva u sportskom penjanju, košarci 3x3 i odbojci na pijesku. 

Veliki je naglasak bio na Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu 2023., kojeg ovoga vikenda očekuje i služben inspecijski posjet EUSA predstavnika, a gospodin Pečovnik također je predstavio odluke Izvršnog odbora EUSA-e, donesene na posljednjem sastanku u Istanbulu, a koje su vezane uz Sportska događanja EUSA-e i dodjelu organizacije sljedećeg sastanka Izvršnog odbora. Tako će se idući takav sastanak održati u Splitu u svibnju 2023. godine, uz tradicionalnu Međunarodnu veslačku regatu Sv. Duje. 

Iduće će ljeto u Splitu biti će izuzetno bogato međunarodnim događanjima, a ekipa iz UniSport Splita i više je nego spremna, za šta će se za vikend uvjeriti i EUSA predstavnici te tehnički delegati.

Izvor: EUSA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave