Kreće UniSportHR Futsal sezona 2022./2023.!

UniSportHR Futsal najbrojnije je i najatraktivnije natjecanje sveučilišnog sporta u Hrvatskoj koje, već tradicionalno, otvara kalendar natjecanja Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Službeni datum početka UniSportHR Futsal sezone 2022./2023. je 21. studenog, a ove će godine natjecanje brojati čak 15 ekipa, uz nekoliko novih imena.

Popis ekipa UniSportHR Futsal sezone 2022./2023.:

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Split, Sveučilište J.J. Storssmayer u Osijeku, Sveučilište u Zadru, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić-Grad, Sveučilište Sjever, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, Veleučilište u Bjelovaru, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište VERN te Visoka policijska škola.

Inače, UniSportHR Futsal natjecanje započinje kvalifikacijama po regijama, nakon čega slijedi elitno kolo kvalfikacija te na koncu osam najboljih stječe pravo sudjelovanja u UniSport Futsal Ligi koja pak vodi na državnu završnicu. Ovoga puta po tri ekipe su podijeljenje u četiri regije - Regiju Centar, Regiju Istok, Regiju Sjever te Regiju Jug, dok su ekipa BERNAYS-a, UNIOS-a i UNIZG-a pošteđene kvalifikacijske faze, budući da su svoj nastup u UniSportHR Futsal Ligi stekli zahvaljujući poretku na prethodnoj sveučilišnoj državnoj završnici - UniSport Finalsima.

Varaždin, Vukovar, Zadar i Zagreb ugostiti će kvalifikacije 21. do 28. studenog, a prvoplasirane ekipe svake od ovih skupina osigurat će direktan nastup u UniSport Futsal Ligi. Drugoplasirane pak momčadi dobit će priliku za odigrati još jednu rundu kvalifikacija, takozvano elitno kolo, iz kojeg će pobjednik izaći s posljednjom kartom za UniSport Futsal Ligu. 

 

UniSportHR Futsal Liga okuplja istaknute igrače prvoligaških klubova iz 1. HMNL, neke od njh imati ćete prilike upoznati na našem Instagram profilu, YouTube-u  i TikToku, uz redovne izvještaje, rezultate, prijenose i fotografije.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave