UniSportHR Futsal (Regija Sjever): UNIN se plasirao u Futsal Ligu uz pomoć gol razlike

Varaždin je 28. studenog bio domaćin UniSportHR Futsal kvalifikacija Regije Sjever u kojima su nastupila naše brojačno manje članice - Sveučilište Sjever, Veleučilište u Bjelovaru te Međimursko veleučilište u Čakovcu. Kao prvoplasirana momčad iz susreta su izašli studenti Sveučilišta Sjever.

Zanimljiv futsal dan započeo je susretom MEV-a i VUB-a, i potpunom domincijom studenata iz Čakovca. Prema golu su šutnuli čak 49 puta (naspram 11 šuteva Bjelovarčana), od čega su tri bila uspješna, a u strijelce se upisali Tomas Ritoša (3’) i dva puta Tomislav Belaj (22’ i 24’). Dovoljno za pobjedu 3:0 i fokus prema idućem susretu. 

Ni u drugom susretu Bjelovarčani nisu mogli protiv nadmoćnijeg protivnika i domaćina iz Varaždina. Utakmica je to u kojoj studenti UNIN-a pokazuju svu svoju raskoš igre, što potvrđuje i činjenica da su sve pogotke dali različiti igrači (Borna Keča, Karlo Dumbović, Hrvoje Crnčec, Kristijan Mešnjak, Drago Oštarjaš, Petar Havojić). Jedini gol za VUB dao je Franko Ludvig početkom drugog poluvremena, a svakako treba pohvaliti i vratara Marka Đorđevića, koji je ‘skidao’ nemoguće šuteve i u velikoj je mjeri zaslužan što njegova ekipa nije izgubila s još većom razlikom. Konačan rezultat: 6:1. 

Rezultatski najnapetija utakmica svih kvalifikacija do sada bila je ona između Sveučilišta Sjever i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Uz dobre pokušaje s obje strane i dobre reakcije vratara, golijadu ovog susreta otvorio je Hrvoje Crnčec za prvo vodstvo UNIN-a. Iz ekipe MEV-a odgovara Dorian Jakupak koji postiže pogotak za prvo izjednačenje, a prati ga kolega Borna Lesjak i za prvo vodstvo 2:1. Drugo izjednačenje donosi Crnčec (UNIN), odličnim desetercem neobranjivim za protivničkog vratara, a Crnčec je izjednačio i za 3:3 nakon pogotka Luke Haračija (MEV), potpuno održavajući svoju ekipu u životu u prvom dijelu. Posljednji gol prvog poluvremena pao je samo nekoliko sekudni pred zvižduk za odmor, a uspješan je bio Dino Vršić za vodstvo Međimurskog veleučilišta u Čakovcu 4:3. Ništa manje uzbudljivo nije bilo i u nastavku. Drago Oštarjaš (UNIN) strijelac je za izjednačenje 4:4, nakon čega su se izmjenjivali pogoci Matije Horvata (MEV), Borne Keče (UNIN), Kristijana Mešnjaka (UNIN) te ponovno Matije Horvata (MEV) za konačan rezultat 6:6.

Tako je najiskusnija momčad ove regije, Sveučilište Sjever, zasjela na prvo mjesto tablice zahvaljujući gol-razlici, što ih vodi direktno u UniSportHR Futsal Ligu. S druge strane, fantastične borce s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu gledat ćemo u elitnom kolu kvalfikacija kada će još jednom tražiti svoju šansu u prolaz među najboljih osam.

Iz UNIN-a je kvalifikacije prokomentirao Hrvoje Crnčec, heroj svoje momčadi te ujedno i najbolji strijelac Regije Sjever:

“Zadovoljan sam karakterom kojeg smo pokazali kao ekipa i cijelokupnom igrom koja je cijelo vrijeme bila na zavidnom nivou. Naravno, bude tu poteškoća kada gubiš pa se vraćaš u igru, ali nismo popuštali i vjerovali smo da smo mi ti koji zaslužuju nastup u UniSport Futsal Ligi.”  

Posljednja kvalifikacijska regija - Regija Jug, igra se 29. studenog u Zadru, a pratiti ćemo nastupe Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Puli i domaćina Sveučilišta u Zadru. 

REZULTATI
GALERIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave