UniSportHR Košarka: UNIZG, UNIST, UNIZD i VUKA izborili Finalse

UniSportHR poluzavršnica u košarci za studente održana je 21. i 22. veljače u Zadru te smo u zanimljivim susretima saznali koje će momčadi zaigrati na nacionalnoj završnici UniSport Finals.

Skupina A: Favoriti izborili Finalse
 

Najzvučniji susret skupine A, a moguće i cijele poluzavršnice bio je onaj između starih rivala Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, a u triler utakmici slavili su studenti Zagreba i to košem prednosti. Budući da su u preostalim dvjema utakmicama i jedni i drugi slavili nad UNIOS-om i VEVU-om, upravo te dvije ekipe iz skupine A putuju na Finalse.

“Iskreno, tri utakmice u dva dana bile su iznimno naporan tempo, pogotovo taj prvi susret sa Splitom koji smo, na sreću uspjeli pobijediti. U drugi dan smo ušli koncetrirano i odmornije, no i susret s Osijekom bio je intezivan i težak prve tri četvrtine, nakon čega je presudila naša fizička sprema i uigranost, dok je susret s Vukovarom mentalno bio lakši jer smo već osigurali Finalse, no fizički zahtjevniji nego što smo očekivali. Pred nama su sada pripreme za Finalse i odradit ćemo ih najbolje što možemo", kazao je Andrej Penić, student UNIZG-a.


“Naš dogovor po dolasku bio je prvu utakmicu igrati otvoreno i bez grča jer porazom ništa nije izgubljeno, a u slučaju njega druge dvije pobijediti da imamo siguran plasman. Možemo reći da su u našem slučaju izboreni Finalsi očekivani, a tamo je svaki protivnik kvalitetan i zahtjevan. Pred nama je ovog ljeta i put na Europsko sveučilišno prvenstvo u Portugalu te će rezultati uvelike ovisiti o tome u kojem smo sastavu i koliko dobro treniramo u ovom periodu od par mjeseci. Nedostaje nam nekoliko prvoligaša i glavni trener koji se nalazi na pripremama reprezentacija Hrvatske tako da po mom mišljenju imamo dosta prostora za napredak”, podijelio je Josip Vidović, student Sveučilišta u Splitu.


 

Skupina B: Uz domaćine iz Zadra, na Finalse idu Karlovčani


Momčadi Sveučilišta u Zadru, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever te Veleučilišta u Karlovcu činili su skupinu B, a uz domaćina iz Zadra na državnoj završnici nakon dugo vremena ponovno će zaigrati studenti Veleučilišta u Karlovcu. 

Zadrani su srebrni medalisti prošlogodišnjih Finalsa i momčad s nekoliko vrhunskih igrača zadararskih klubova te ne čudi da su bez većih problema i sa stopostotnim učinkom zauzeli vrh tablice. Iz njihovih redova tri susreta i očekivanja na Finalsima prokomentirao je Krševan Klarica: “Naš put do državne završnice nije bio izrazito težak. U prve dvije utakmice imali smo prilike čak i odmoriti startnu petorku, čitavoj ekipi dati šansu da zaigra, a i posljednji susret smo odradili zadovoljavajuće. Sada nam preostaje da se dobro pripremimo za Finalse, kompletiramo i uigramo ekipu, a protivnici su kvalitetne ekipe koje dobro poznajemo. Vjerujem u nas i da možemo ovoga puta po to zlato.”

Dobra igra protiv TVZ-a i Sveučilišta Sjever bila je dovoljna da se VUKA nađe na drugom mjestu, a ispred momčadi zadovoljstvo je s nama podijelio voditelj Marko Prahović: “Mogu reći kako nas je ždrijeb ‘pomazio’, ali i da nije bilo tako, naš plan ostao bi osigurati Finalse. Siguran sam da bi protiv Splita i Zagreba put bio nešto teži, kao što smo znali da ni protiv Zadra u ovoj skupini ne možemo parirati ako su kompletni. Ipak, pokazalo se da s njima u nekim segmentima možemo odigrati dobru egal utakmicu. Treniramo i radimo puno što se pokazalo u ova dva dana, a zasigurno ćemo nastaviti još jače da u Poreču budemo konkurentni. Sam plasman znači nam puno s obzirom da smo malo veleučilište i mislim da se na pravi način vraćamo na nacionalnu smotru, na kojoj smo prije dosta godina postizali fantastične rezultate.”


Da ponovimo još jednom - na UniSport Finalse u Poreču putuju momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru te Veleučilišta u Karlovcu.

REZULTATI

GALERIJA
 

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave