UniSportHR Odbojka: Na Finalse se u obje konkurencije plasirali UNIZG i UNIOS (regija Sjever)

Poluzavršnicu regije Sjever u odbojci održali smo u SD Sutinska vrela 27. i 28. ožujka te dobili putnike za nacionalnu završnicu UniSport Finals. Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku kvalificiralo se za Finalse u obje konkurencije. 

Velika bitka vodila se kod studentica

Od samog početka studentice Sveučiišta u Zagrebu, Veleučilišta Bernays i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku pokazale su zavidnu razinu i namjeru za plasmanom na UniSport Finalse. Sve tri ekipe s lakoćom su svladale preostale dvije ekipe VEVU-a I ZVU-a te su međusobni ogledi odlučivali o krajnjem poretku. Prvo su Osječanke iznenadile Zagreb 2:1 pa su u zagrebačkom derbiju UNIZG-BERN slavile djevojke sa Sveučilišta u Zagrebu, a upravo posljednjom utakmicom svoj su plasman u pobjedi nad BERN-om potvrdile odbojkašice UNIOS-a. 

 

Bez neizvjesnosti kod studenata
 

S nešto manje prijavljenih momčadi, odbojkaši su svoj turnir poluzavršnice ‘odradili’ u jednom danu. I UNIZG i UNIOS slavili su nad studentima Sveučilišta u Puli 2:0, da bi u međusobnom ogledu ove dvije ekipe bolji bili Zagrepčani (0:2) te kao prvoplasirani putuju na UniSport Finalse. 

Zanimljivo, Osijek će kao aktualni državni prvak na nacionalnoj završnici imat  priliku braniti titulu, ali s druge pozicije, što znači da dočekuje prvaka poluzavršnice regije Jug. Iduća dva dana (29. i 30. ožujka) susrete poluzavršnice regije Jug igramo u zadarskom Višnjiku kada ćemo saznati preostale četiri ekipe koje stižu u Poreč na Finalse. 

REZULTATI

GALERIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave