UniSportHR Odbojka: Utakmicama regije Jug u Zadru završena poluzavršnica te poznati sudionici UniSport Finalsa

Poluzavršnicu regije Jug u odbojci održali smo u SC Višnjik 29. i 30. ožujka te dobili putnike za nacionalnu završnicu UniSport Finals. Sveučilište u Rijeci izborilo je Finalse u obje konkurencije, a uz njih ćemo gledati još i Sveučilište u Zadru kod studentica te Sveučilište u Splitu kod studenata.


Prava bitka za Finalse kod studentica

Studentice regije Jug ponudile su nam pravi odbojkaški spektakl. Već na početku istakli su se potencijalni favoriti, a u susretima sigurne su bile studentice Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Rijeci. Tek međusobni ogledi mogli su nam pokazati koje dvije će od ovih ekipa na državnu završnicu, a ti ogledi definitivno nisu razočarali - prvo je UNIST svladao UNIRI 2:0 pa su Riječanke s istim rezultatom svladale Zadranke, a u posljednjem kolu i dalmatinskom derbiju Zadranke su s 2:0 svladale Splićanke. Budući da su sve tri ekipe imale isti broj bodova, o odlasku na Finalse odlučio je bolji omjer. 

Domaćini poluzavršnice ostali bez Finalsa u muškoj konkurenciji

Samo tri ekipe studenata igrale su poluzavršnicu regije Jug, a sve je bilo riješeno već nakon dvije utakmice. Iako su krenuli fantastično i pružili odličan otpor, studente Sveučilišta u Zadru nećemo gledati u nastavku natjecanja. U prvom su ih susretu s rezultatom 2:1 svladali studenti Sveučilišta u Rijeci, a jednakim rezultatom slavili su i studenti iz Splita. Posebno je zanimljiv bio međusobni susret upravo te dvije ekipe, a kao pobjednici izašli su predstavnici Sveučilišta u Splitu (2:0), koji s prve pozicije ove skupine putuju u Poreč.


 

Da zaključimo - iz regije Jug završnu fazu odbojkaškog UniSportHR natjecanja u Poreču igrati će Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Zadru u ženskoj te Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci u muškoj konkurenciji.

REZULTATI | GALERIJA


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave